Problem z odpaleniem po dłuższym postoju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z odpaleniem po dłuższym postoju
Po dłuższym postoju nie odpala mi silnik od razu tylko za drugim razem,niezależnie od pory roku,pózniej odpale z pół obrotu od razu nie zależnie czy jest zimny czy ciepły.Wymieniłem kable,świece,kopółke,palec i dalej tak samo.Silnik 1.8benz.Oleju nie bierze.Czy to mogą być pierścienie tłokowe?tak miałem w maluchu i po wymianie ich zapalał od razu. jak myślicie?zawory?pompa paliwa ok.
Grześ
- misiekemeryt160
- Ma gadane
- Kontakt:
Grzegorz288, nie wiem dokładnie w golfie jak jest bogolfiarzem nie ejstem ale poprostu albo jest gdzieś zawór na przewodach apliwowych który nie pozwala by paliwo sisię cofało do zbiornika albo te funkcje pełni pompka paliwa....jak fdłuże Ci fura postoi to z przewodów spływa paliwo do baku i potem musisz krećić żeby zassał...ale nie spływa az tak szybko i dlatego przy krótkich postojach odpala ci szybko.
Zrozumiałem co to samochód gdy kupiłem HONDE....
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
No niewiem czy to pompa paliwa,próbowałem kilka razy przekręcać kluczy przed zapaleniem go,wtedy załącza się pompka paliwa,nie pomaga.W maluchu też tak miałem i wymieniałem te zaworki co niby zapobiegają cofaniu paliwa,dopiero pomogła wymiana pierścieni tłokowych i palił na dotyk.W czasie jazdy nic niepokojącego się nie dzieje Oleju nie bierze ale myśle że ma uszczelniacze na zaworach kaput,jak odkręce korek od wlewu oleju to kopci,powietrze leci przez niego.
Grześ