wskaźnik paliwa, dziwna reakcja po tankowaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wskaźnik paliwa, dziwna reakcja po tankowaniu
witam
kilka dni temu zajechalem sobie na stacje, jak gdyby nigdy nic zalalem 17 litrów ON, wlaczam zapłon ..a wskazówka od paliwa wzrosła do tego miejsca w ktorym byla przed tankowaniem, mysle sobie wylalem wszystko pod auto czy co ale pamietajac o podobnych przygodach w autach z gazem, gdzie po zatankowaniu do pelna wskaznik pokazywal normalny stan po kilku minutach, pojechalem dalej, wskazowka powolutku szła w góre az w koncu po 15-20min dotarla do odpowiedniego poziomu, wie ktos cóz to moze byc?
[ Dodano: 18 Lis 2007 20:58 ]
dodam moze jeszcze ze z raz czy dwa razy mialem dziwny przypadek ze wskazówką temperatury, kiedy po nocy odpalalem auto, przez 2-3 sekundy wskazowka wskakiwala na jakies 80st, i spadala, pozniej juz wszystko OK ...czyzby cos z prądem zegarów?
kilka dni temu zajechalem sobie na stacje, jak gdyby nigdy nic zalalem 17 litrów ON, wlaczam zapłon ..a wskazówka od paliwa wzrosła do tego miejsca w ktorym byla przed tankowaniem, mysle sobie wylalem wszystko pod auto czy co ale pamietajac o podobnych przygodach w autach z gazem, gdzie po zatankowaniu do pelna wskaznik pokazywal normalny stan po kilku minutach, pojechalem dalej, wskazowka powolutku szła w góre az w koncu po 15-20min dotarla do odpowiedniego poziomu, wie ktos cóz to moze byc?
[ Dodano: 18 Lis 2007 20:58 ]
dodam moze jeszcze ze z raz czy dwa razy mialem dziwny przypadek ze wskazówką temperatury, kiedy po nocy odpalalem auto, przez 2-3 sekundy wskazowka wskakiwala na jakies 80st, i spadala, pozniej juz wszystko OK ...czyzby cos z prądem zegarów?
jest: Bora 1.9TDI AJM 01' Anglik :)
był: Golf MK3 1.9TDI AHU 96'
był: Golf MK3 1.9TDI AHU 96'
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
sprawdz masę
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
a może to raczej jakieś kłopoty z pływakiem w zbiorniku (choć nie wiem jak dokładnie to jest rozwiązane w golfach). w moim mk2 miałem tak kilka razy i - żeby było zabawniej - dotyczyło to elektronicznego wskaźnika poziomu paliwa w digifizie (jak wiadomo tam nie ma wskazówki, tylko na wyświetlaczu pokazywana jest ilość litrów paliwa w baku). zalewałem zbiornika do pełna, przekręcałem kluczyk - a wskażnik pokazywał dalej np. 7 litrów. w czasie jazdy paliwa na liczniku przybywało , aż do 55 litrów - co jest dość budującym widokiem - gdyby to była prawda...