Mk III - RUDA NA PRÓG SIĘ RZUCIŁA...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mk III - RUDA NA PRÓG SIĘ RZUCIŁA...
Witam
Po zimie na początku progu tuz przed przednim kołem patrząc w kierunku jazdy rzuciła mi się rdza. W zasadzie jest to na razie rdzawy nalot w miejscu gdzie nie mam baranka. Chciałem oddac do blacharza, żeby mi to wyczyścili i zaprawili, ale kumpel mówił, że szkodza pieniędzy i że mogę zrobić to sam. Nie powiedział tylko jak i czym, a wczoraj wyjechał.
Może ktoś wie jakie środkiu są do tego potrzebne i wytłumaczy mi krok po kroku co mam robić. Samochód to czarny metalik.
A no i jakie środki musiałbym na taki zabieg przeznaczyć?
pozdrawiam
Po zimie na początku progu tuz przed przednim kołem patrząc w kierunku jazdy rzuciła mi się rdza. W zasadzie jest to na razie rdzawy nalot w miejscu gdzie nie mam baranka. Chciałem oddac do blacharza, żeby mi to wyczyścili i zaprawili, ale kumpel mówił, że szkodza pieniędzy i że mogę zrobić to sam. Nie powiedział tylko jak i czym, a wczoraj wyjechał.
Może ktoś wie jakie środkiu są do tego potrzebne i wytłumaczy mi krok po kroku co mam robić. Samochód to czarny metalik.
A no i jakie środki musiałbym na taki zabieg przeznaczyć?
pozdrawiam
- Lothar
- Car programmer
- Kontakt:
- Lothar
- Car programmer
- Kontakt:
Brunoxa nakłada się 3-4 warstwy w przerwach co ok. 20 min. Później czeka się kilkanaście dni i mozna położyć lakier. Spokojnie nadaje się do późniejszego malowania. Sprawdziłem bo sam tak zrobiłem. Brunox wchodzi w reakcję z rdzą i ją neutralizuje, poza tym mozna spokojnie kłaść na nim lakier - słuzy również jako podkład pod lakier.
Książka Serwisowa - http://www.realitycom.pl (pełna wersja programu)
- Lothar
- Car programmer
- Kontakt: