Mk III - K...A MECHANIORY!!! - HELP POTRZEBNY :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Piszesz że sprawdziłeś styki, ale czy zdejmowałeś wielowtyk od kompa?, może tam jest nieszczelność. Nawet jeśli nic nie widać to zdjąłbym wielowtyk i spryskał go elektrosolem albo czymś takim, potem podonie wszystkie wtyki i wsuwki od czujników gdzie się da. To najprostsza próba. Nic nie sknocisz a możesz naprawić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Wielowtyk na kompie też wyciagałem i profilaktycznie czyściłem. Zrobię tak też ze wszystkimi stykami. Tylko czym je najlepiej prysnąć? I jeszcze jedno. To można silikonem doszczelnic to podszybie? Chodzi mi przede wszystkim o tą uszczelke przy szybie. Pod nią chce trochę czarnego silikonu zapodać. To dobry pomysł? To nie wejdzie w reakcję z plastikiem? Bo mam taki mocny silikon, którego używają w zakładach m.in. do klejenia misek olejowych. Boję sie tylko, że ten zajzair będzie za mocny i coś się stanie.
pozdrawiam
[ Dodano: Sob Lip 09, 2005 16:05 ]
*#cenzura#*..ca mnie już bierze . Dzisiaj w nocy znowu popadało i znowu golfik nie chce odpalić. Już nie wiem co się dzieje. Patrzyłem na komorę silnika. Tam nie było mokro więc przewody spod maski wykluczam. Zalane za to jest podszybie. Może tam cos ma prezebicie?
A i jeszcze jedno. Pod podszybiem mam jedną wtyczkę, która sobie tam leży i do niczego nie pasuje. Odchodzi od jakiegoś grubszego kabla. Ktoś wie do czego to? Może to przez to, że ona leży w wodzie samochód nie chce odpalić po deszczu?
pozdrawiam
pozdrawiam
[ Dodano: Sob Lip 09, 2005 16:05 ]
*#cenzura#*..ca mnie już bierze . Dzisiaj w nocy znowu popadało i znowu golfik nie chce odpalić. Już nie wiem co się dzieje. Patrzyłem na komorę silnika. Tam nie było mokro więc przewody spod maski wykluczam. Zalane za to jest podszybie. Może tam cos ma prezebicie?
A i jeszcze jedno. Pod podszybiem mam jedną wtyczkę, która sobie tam leży i do niczego nie pasuje. Odchodzi od jakiegoś grubszego kabla. Ktoś wie do czego to? Może to przez to, że ona leży w wodzie samochód nie chce odpalić po deszczu?
pozdrawiam