Zima sie zrobila i fajnie by bylo odpalic autko z okna zeby sie grzało i było gotowe do jazdy jak juz przyjde

Chętnie się dowiem czy ktoś ma coś takiego i jakie ma wrażenia. I oczywiście jaki może być koszt wstwieniu takiego bajeru.
Z góry dzięki

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
z tego co wiem auto po odpaleniu powinno odrazu jechac (oczywiscie normalnie a nie gaz do dechy) wtedy silnik nie cierpi.MarcinM pisze:Zima sie zrobila i fajnie by bylo odpalic autko z okna zeby sie grzało i było gotowe do jazdy jak juz przyjde
Dokładnie....OSA... pisze:z tego co wiem auto po odpaleniu powinno odrazu jechac (oczywiscie normalnie a nie gaz do dechy) wtedy silnik nie cierpi.
Zależy o jak jak starym myślimy (mam w Oplu stare 1,7 isuzu z 96 roku), jest mułowaty zanim się nagrzeje, ale po chwili jazdy jest lepiej.tjwasiak pisze:odrobinę starszego diesla
Oczywiście, dlatego do osiągnięcia tych 90 stopni, niezależnie od tego czy to diesel czy benzyniak trzeba dać mu trochę "spokoju"tjwasiak pisze:Obciążanie zimnego silnika jest dla niego zabójstwem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 55 gości