Witam mam golfa III 2.0 16v z blosem ale mam problem z uruchomieniem go jak jest zimny. teraz po ostatniej nocy to w ogole mi nie zapalił, jak go odpalam to na poczatku nic nie łapie po jakims czasie jakby łapał na jednym tłoku tzn jak krece to obrotomierz jest na ok 300obr/min ale dalej nie chce załapać, dopiero po 5 min krecenia mi zapali i zaraz podczas jazdy jak wcisne mocniej pedał to sie dławi i szarpie i pozniej sie zbierze i juz chodzi ladnie, latemnie mialem problemow a teraz sa i to coraz wieksze., i nie wiem co jest grane, swiece, przewody,kopulka i palec byly wymieniine na nowe. wychodzi na to ze jakby cos bylo z powietrzem ale nie wiem, komputer mi pokazuje tylko błąd 1 cylindraczyli czujnika halla, ale czujnik ma cos z odpalaniem jak jest zimny a ciepkly??????
[ Dodano: Pią 16 Lis, 2007 ]
nikt mi nie pomoże??:(
Problem z zapaleniem ABF-a
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z zapaleniem ABF-a
VW GOLF III GTI 2.0 16V+BLOS
[img]http://img218.imageshack.us/img218/9107/lisaann24.jpg[/img]
[img]http://img218.imageshack.us/img218/9107/lisaann24.jpg[/img]
Nie tankowałeś ostatnio benzyny?
Może benzyna jakaś "dobra inaczej" , ABF jest grymaśny jeśli chodzi o PB.
P.S
Błąd czujnika Halla to standard przy nieodpalonym silniku.
Może benzyna jakaś "dobra inaczej" , ABF jest grymaśny jeśli chodzi o PB.
P.S
Błąd czujnika Halla to standard przy nieodpalonym silniku.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
-
bugalon
- V.I.P.

- Kontakt:
Re: Problem z zapaleniem ABF-a
A kiedy czyściłeś blosa i jak długo go masz ? Przy ujemnych temperaturach jeśli blos nie jest wyczyszczony to klapka ma tendencje do zacinania sie (całkowicie blokując dolot powietrza). Regularnie raz na pol roku trzeba blosa wyjac, wyczyścić i przesmarować smarem stabilnym temperaturowo.kelebrion pisze: nikt mi nie pomoże??:(
Rozbierz dolot przy niskiej temperaturze i sprobuj odpalic auto. Jeśli podczas krecenia rozrusznikiem klapka blosa sie nie podniesie, to od razu wiesz co masz zrobic
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie