Odłączony kabelek

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
nerlst
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Odłączony kabelek

Post autor: nerlst » czw lis 15, 2007 14:54

Witam

Wie ktoś może dlaczego ten kabelek jest odpięty od cewki? Nie podpinałem go do cewki bo wolałem sie upewnić od czego on jest i czy na pewno do cewki.

pzdr Obrazek

Awatar użytkownika
Maćkooo
Forumowy spamer :)

Post autor: Maćkooo » czw lis 15, 2007 17:54

Czołem :D
Do cewki powinnny byc podpięte w sumie 3 oddzielne wtyczki . Od strony od kórej masz fotkę jest wszytsko okk, tzn 2 małe są podpięte, a od drugiej ma być taka szeroka z dwoma weściamy (2-wtyczkowa). Nie spotkałem sie z takim kabelkiem ale wygląda jakby miał wejść w te 3 miejsce widoczne na zdjęciu. ALe ja bym tego nie robił bo w sumie po co . W sumie w na cewce masz strone minusową i plusową . Ta widoczna jest to plusowa (+). I do tego gniazda dochodza 3 wtyki. Te 2 masz jak widać podpięte. 3-eci nie wiem po co miałby być. Ja bym go nie wkłądał. Ewentualnie o ile wiem to w okolicach tego wiszącego kabla jest wtyczka do podgrzewacza kolektora. Możliwe że jest niepołączona. Spójrz na spód przepustnicy od lewej strony i jeśli wystaje tam wtyczka od spodu to już jestes w somu, no i sprawdz czy jest podpięta . :bigok:

Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related

maniek128
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: maniek128 » czw lis 15, 2007 18:23

Witam. Prawdopodobnie jest to złącze do zczytywania kodów błyskowych tylko dziwny kolor, bo u mnie jest żółty

Awatar użytkownika
Maćkooo

Post autor: Maćkooo » czw lis 15, 2007 18:46

maniek128 pisze:Prawdopodobnie jest to złącze do zczytywania kodów błyskowych tylko dziwny kolor, bo u mnie jest żółty
Heh możliwe choc czerwony kolor to dosyć rzadki przypadek. Ja wiem o zółtym i niebieskim przewodzie ale czerwony. Ale całkiem prawdopodobne >>tutaj sa 2 wymienione kolory
http://vw2.info/vwforum/kody/

Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lis 15, 2007 19:17

Nie ma kabla do kodów w GX. Masz obrotomierz w tym aucie? Działa?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
nerlst
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: nerlst » czw lis 15, 2007 21:32

Mam obrotomierz i działa, kabelek od początku nie był podpięty i tak zostanie, wszystko działa wiec jest oki. Dzięki za odpowiedzi.

pzdr

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”