stuki w przednim zawieszeniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
stuki w przednim zawieszeniu
jestem szczesliwym posiadaczem mk41,6 16v z 2000roku autko spisuje sie ok ale od tygodnia cos mi siedzieje z przednim zawieszeniem podczas skretu w prawo przy predkosciokolo 60km sa odczuwalne wibracje nie wiem co to moze byc czy ktos mial podobny problem
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- misiekemeryt160
- Ma gadane
- Kontakt:
dragania przy skręcaniu wszelkiego rodzaj sa spowodowane nie sztywnoscia ukłądu. a więc może to być: -łożyska,przeguby. drążki, amortyzatory ilent blocki.... diagnioza nic nie stwierdził...Jak to sprawdzał - rękami w lewo i w prawo poruszłą? bo jesli tak to nie chsobie openyo porusza -tak sie nie sprawdza zawiasu
Zrozumiałem co to samochód gdy kupiłem HONDE....
Mam tez mk4 z 2000 roku moj problem jest taki , ze jak skrecam w lewo podczas ruszania i jest dosc ostro skrecona kierownica (jak jade do przodu lub jak cofam) nie wiem jak to nazwac ale najblizej by mozna bylo to opisac jako naciaganie liny jakies stukanie czy cokolwiek. Bylem w warsztacie sprawdzali i wszystko wydaje sie ok. Koles stwierdzil ze to byc moze guma przy stabilizatorze bo byla zjechana wiec wymienilem odrazu tez laczniki. Efekt dalej pozostal, ponoc to nie przegub bo inaczej by brzmialo. Moze ktos sie orientuje co to moze byc bo strasznie mnie irytuje? amortyzatory itp itd wszystko sprawdzone i jest super, ale denerwuje mnie ten chromot przy skrecaniu dosc ostrym.