[Mk3] Wymiana oleju itp.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
[Mk3] Wymiana oleju itp.
Pytanie troche głupie no ale nie wymieniałem jeszcze oleju w Mk3 dlatego mam kilka pytań:
1.Gdzie jest sruba spustowa oleju?CHodzi mi oto czy gdzies na misce olejowej i czy jak wejde pod auto to jest widoczna?
2.Na jaki klucz jest ta śruba?
3.Ile wchodzi oleju?Bo kupiłem 4l i nie wiem czy styknie!?Przewaznie wchodzi troche wiecej...
Dzieki i pozdrawiam.
1.Gdzie jest sruba spustowa oleju?CHodzi mi oto czy gdzies na misce olejowej i czy jak wejde pod auto to jest widoczna?
2.Na jaki klucz jest ta śruba?
3.Ile wchodzi oleju?Bo kupiłem 4l i nie wiem czy styknie!?Przewaznie wchodzi troche wiecej...
Dzieki i pozdrawiam.
olej
witam
srobka jest na misce olejowej. Podnies go jak chcesz lewarkiem zebys mial lepszy dostep.NAjlepiej jak silnik bedzie mial temperature .Jak jest cieply to caly szlam zplynie i sobie wymienisz spokojnie.
Sroba to 17 stka. Wes oczkowa zeby nie zjechac jej. potem przykrec tak do lekiego oporu.Nie przesadzaj bo one maja gwint delikatny. Wyczysc ja i w srodku i zakrec.
A jaki olej masz kupiony? syntetyk czy polsynt. I wazne na jakim jezdzi teraz.
pozdro
chris
srobka jest na misce olejowej. Podnies go jak chcesz lewarkiem zebys mial lepszy dostep.NAjlepiej jak silnik bedzie mial temperature .Jak jest cieply to caly szlam zplynie i sobie wymienisz spokojnie.
Sroba to 17 stka. Wes oczkowa zeby nie zjechac jej. potem przykrec tak do lekiego oporu.Nie przesadzaj bo one maja gwint delikatny. Wyczysc ja i w srodku i zakrec.
A jaki olej masz kupiony? syntetyk czy polsynt. I wazne na jakim jezdzi teraz.
pozdro
chris
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Nie no z olejem to spoko bo jezdzony był na Mobilu 10W40 noi taki zaleje Przebieg ma 130tyś takze myśle ze 10W40 jest idealny.To jak jest tam ta srubka jeszcze 17 to pikuś(bo czasem sa na specjalne klucze).Poprostu jeszcze tam nie patrzylem i dlatego pytam.
Ale teraz juz wszystko wiem. Dzieki wielkie chris!
Ale teraz juz wszystko wiem. Dzieki wielkie chris!
filtr
pamietaj o filtrze oleju. JAk wymienisz olej to od razyu filtr.
Zeby stary syf nie plywal ze starego.
Zeby stary syf nie plywal ze starego.