Akum z rana działa potem w ciągu dnia nie !
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Akum z rana działa potem w ciągu dnia nie !
Witam !
Mam dziwny problem !
Z rana odpalam po nocy bez problemu a potem jak podjadę do pracy (25km) to czasami nie mam prądu wogóle tzn. jak przekręcam kluczyk to cisza jak makiem zasiał.
Przeczyściłem klemy pomogło po 2 tygodniach to samo nie wiem o co chodzi !
Akumulator 3 lata ma.
POMOCY BO NIE WIEM CZY TO NAPEWNO AKUM.
Mam dziwny problem !
Z rana odpalam po nocy bez problemu a potem jak podjadę do pracy (25km) to czasami nie mam prądu wogóle tzn. jak przekręcam kluczyk to cisza jak makiem zasiał.
Przeczyściłem klemy pomogło po 2 tygodniach to samo nie wiem o co chodzi !
Akumulator 3 lata ma.
POMOCY BO NIE WIEM CZY TO NAPEWNO AKUM.
Ech te VW'je jak te kobiety nigdy dosyć i zawsze czarują !
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
a Rozrusznik , ja miałem podobny problem , okazało się że styki na rozruszniku były brudne , odkręć żrube chyba 13 wyczyść gwint i styki .
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Heh przydażyło mnie się to samo co koledze.dziejo pisze:sprawdz ładowanie moze jezdzisz na samym akum !???
Więc w przeddzien awarii składałem boczki od drzwi i zapodaewm sobie muzykę.
Tak se robiłem ze 2 godziny. Na drugi dizen zapalał odpalił, tylko kontrolka co chwial sie zapalała gdy zszedł do niskich obrotów , dałe gazu i gasła. Wiec pojechałem. Juz od poczatku golf był slaby. ALe w dordze powrotnej musiałem stanąc do sklepu. Wracam przekrecam kluczyk i nawet pisku nic i nic.
Dodam ze gdy jehcałem to nawet wskaznik paliwa nie działał.
Wiec akumulator w dłonie i do domu . powrót z naładowanym i golf - tatarska strzała.
Wiec nie można jezdzic na niedołądowanym akumulatorze, gdyz mimo iż alternator ładuje to i tak akumulator się rozładuje jeśli jest juz wyczerpany .
Moja rada lepeij raz po raz go doładować , szczególnie gdy autko dłuzej postoi w garazu.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Heh tak nagle to nic nie zaśniedzi na masie .Mirekmiro pisze:jesli jest calkiem cisza tzn ze nawet kontrolka zadna nie swieci to moze jeszcze by tak sprawdzi kabel masowy moze cos zasniedzialo na styku z karoseria
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Maćkooo pisze:Heh tak nagle to nic nie zaśniedzi na masie .Mirekmiro pisze:jesli jest calkiem cisza tzn ze nawet kontrolka zadna nie swieci to moze jeszcze by tak sprawdzi kabel masowy moze cos zasniedzialo na styku z karoseria
no nie powiedzialbym tak,juz tak kiedys mialem w innym aucie wszytko ok podjechalem zatankowac ,wsiadam i echo
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Na masie nie , ja wybrałem się goferkiem z Łodzi do Gdańska poszliśmy nad morze , wracamy a tu golf nie chce palić , okazało się że styki od rozrusznika były brudne a, ale dziewczyn i ich miny bezcenneMaćkooo pisze:Heh tak nagle to nic nie zaśniedzi na masie
Ostatnio zmieniony śr lis 14, 2007 03:10 przez grandi, łącznie zmieniany 1 raz.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
kolego, odnoesnie pierwszego postu, mialem to samo. Ladowanie super, rano palil, ale jak juz mialem wlaczone swiatla to podczas jazdy wszystko gaslo, wsaznik temp, wwskaznik paliwa, wentylastor juz nie chcial dmuchac, mimo iz ladowanie bylo prawidlowe. Kiedy tylko wylaczylem wszystkie odbiorniki pradu, aku zaczal sie ladowac. Skoro aku ma juz trzy lata to pomysl nad wymiana, poprostu nie przyjmuje juz pradu i bardzo szybko sie rozladowuje. Wczoraj kupilem nowy aku...samocxhod nie do poznania. spotkalem goscia w sklepie ktory kupowal aku i mowil ze padl mu po dwoch latach, jego aku totalny szrot. dzis wszystko dziala i pali caly czas tak samo kiedy tylko chce. Pomysl nad ta wymiana, a zima ma bys sroga...
Szukasz idealnej kobiety??...wez piwo i idz do garażu ;)
mysle ze 50 ah jest wystarczajacy w zupelnosci, ja mialem 44 i palil dobrze w lecie w zimie klapa. Teraz mam 44 ampery 4MAXa i szaleje jak dzik w lesie hehe. Wiesz, jak juz wspomnialem, zycie, zycie jest nowela, jeden wytzyma 5 lat, drugi padnie po 3 latach a trzeci po roku. Jak mechanik mi powiedzial ze to bedzie akumulator to myslalem ze go pobije, myslalem ze to alternator, wymienil szczotki choc niepotrzebnie. Dwa i pol roku aku i juz do wywalenia? jednak mial racje. Najgorsze to, za za nowy aku dalem 210 zl ciul wie jakiej firmy, ale sprawdzonej, ojciec w puncie 4 rok na nim jezdzi. Jemu sie udalo....
Szukasz idealnej kobiety??...wez piwo i idz do garażu ;)