witam
jak w temacie potrzebuje szybko pomocy jak wyją ze zbiornika pompę paliwa - jest to golf 3 silnik 1,8 AAM juz dostałem sie do zbiornika ale nie moge wyją zespołu pompy. w serwisowce napisali wyją zespół pompy paliwowej ale nie napisali jak czy trzeba wypinac ja z zespołu czy tak jak słyszałem że trzeba przekręci o 45 stopni w lewo i wyciąągnac - nie idzie mi to cholerstwo w zaden sposob. pomocy mam odkrecona pokrywe zbiornika i musze wyjac pompe
jak wyją pompe paliwa - potrzebna szybko porada
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=133605
[ Dodano: 12 Lis 2007 15:11 ]
NIe wiem za co Ty tam ciągniesz ale cały koszyk z pompą i pływakiem odczepia się od dna baku po przekręceniu o 45 stopni w lewo.
[ Dodano: 12 Lis 2007 15:11 ]
NIe wiem za co Ty tam ciągniesz ale cały koszyk z pompą i pływakiem odczepia się od dna baku po przekręceniu o 45 stopni w lewo.
dzieki wielkie za pomoc ide ja wyjac - napisze pozniej o efektach
[ Dodano: Pon Lis 12, 2007 18:42 ]
Dzięki za pomoc - udało się wyjąć - generalnie na początku troche za delikatnie to robiłem i bałem się że coś po urywam ale wylazła. Rano odbieram nową - masz jakieś wskazówki co do montażu?? A właśnie jak się włoży nową pompę to nie powinno się jej zalać trochę paliwem lub też zaciągnąć paliwa przez rurkę?? punkcik za pomoc
[ Dodano: Pon Lis 12, 2007 18:42 ]
Dzięki za pomoc - udało się wyjąć - generalnie na początku troche za delikatnie to robiłem i bałem się że coś po urywam ale wylazła. Rano odbieram nową - masz jakieś wskazówki co do montażu?? A właśnie jak się włoży nową pompę to nie powinno się jej zalać trochę paliwem lub też zaciągnąć paliwa przez rurkę?? punkcik za pomoc
Trzeba zwrócić uwagę na to czy pompa razem z koszykiem jest dobrze przymocowana do dna baku, żeby potem nie musieć drugi raz otwierać baku jak zacznie latać.
Pozatym na przyszłość staraj się mieć trochę więcej paliwa w baku, bo pompa jest smarowana i chłodzona paliwem. Zwłaszcza jeśli masz LPG to nie jeździj na rezerwie.
Pozatym na przyszłość staraj się mieć trochę więcej paliwa w baku, bo pompa jest smarowana i chłodzona paliwem. Zwłaszcza jeśli masz LPG to nie jeździj na rezerwie.