Witam, czy to normalne przy moim silniku >?? juz taki temat zakładałem, bo chcialem zeby mi się szybciej grzał, ale nikt mi nie pomógł.
Chodzi o to ze zeby silnik zagrzał się do 50 stopni potrzebuje jakichs 3,5-4 km, a na 90 stopni jakichis 8-10 km.... Potem trzyma temperaturke, wszystk ojest jak nalezy, ale mi sie wydaje ze to za długo trwa.
Jeździłem Bratem Nissanem i on po 2 km ma 90 stopni...
Aha, to jeszcze napisze ze termostat mam raczej dobry, ten waz na dole na poczatku ma inna temperatuke niz ten u góry.
Co jeszcze moge zrobic??
Długo się grzeje ....10 km zeby mial 90 stopni ..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

mam to samo jeśli jadę spokojnie po równym, co prawda większy troszkę silnik. Na szczęście tak na codzień muszę zaraz po ruszeniu pokonać stromą górkę, co rozwiązuje sprawę.chosen pisze:ale mi sie wydaje ze to za długo trwa.
Termostat masz dobry skoro potem trzyma już temperaturę, więc raczej musisz się pogodzić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
21mariusz03
- Użytkownik

- Kontakt:
Chodzi o to ze termosat jest raczej a ciepło w samochodzie sie zaczyna robic nie zby szybko21mariusz03 pisze:Powodem moze byc termostat (a raczej jego brak) przy nagrzewnicy. Byc moze poprzedni wlasciciel go zdemontowal bo chcial miec szybko cieplo w aucie .. wtedy woda odrazu leci do nagrzewnicy i silnik dluzej sie grzeje.