Jak wymontować kolektor wydechowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- VwDarek
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Jak wymontować kolektor wydechowy
VWitam...
Znajomy ma problem z wyjęciem kolektora wydechowego z Mk3...Silnik 1,8 GTi 90 KM... Prosił bym o opisanie KROK PO KROKU jak go wyjąć...(Co najpierw odkręcić, jakie klucze potrzebne itp). Proszę o szybką odpowiedź
Oczywiście rozdam punkciki 
Ostatnio zmieniony sob lis 10, 2007 23:52 przez VwDarek, łącznie zmieniany 2 razy.
niestety jest to nieprosta rzecz miałem pęknięty kolektor na dzień dobry musicie zdjąc głowice bo jak podejrzewam większość srub bedzie tak skorodowana ze gdy go nawet od niej odczepicie to reszta się zerwie i zostanie w głowicy co wiąze się z ich rozwiertaniem tak czy inaczej szykujcie się na wymianę uszczelki pod głowicą bo nie ma innego wyjscia w zaprzyjaznionym warsztacie zmiescicie się w 200 zł pozdro
kolego siejecie defektyzm:)ralfi33 pisze:niestety jest to nieprosta rzecz miałem pęknięty kolektor na dzień dobry musicie zdjąc głowice bo jak podejrzewam większość srub bedzie tak skorodowana ze gdy go nawet od niej odczepicie to reszta się zerwie i zostanie w głowicy co wiąze się z ich rozwiertaniem tak czy inaczej szykujcie się na wymianę uszczelki pod głowicą bo nie ma innego wyjscia w zaprzyjaznionym warsztacie zmiescicie się w 200 zł pozdro
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Kolega ma racjie dlatego ja zawsze stosuje nakrętki miedzane
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;