Wyskoka temperatura silnika po zmianie termostatu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wyskoka temperatura silnika po zmianie termostatu
Witam , mam problem , po zmianie termostatu na nowy i wymianie na nowy plyn temperatura silnika wynosi prawie 100 stopni, nagrzewnica grzeje , reduktor od gazu gorący , tylko wąż dolny od chlodnicy zimny . co może być tego przyczyną
golf III 1,8 abs automat
golf III 1,8 abs automat
- toroblanco
- Nowicjusz
- Kontakt:
na pewno termostat i koniecznie sprwdzaj z termometrem. Ja miałem 2 nowe Wahlery i Verneta z półki Inter Carsu i wszystkie otwierały się przy 95 C, a objawy w aucie jak u Ciebietwardy pisze:co innego może być przyczyna - termostat
proponuje go wyciagnac i sprawdzic w garku na gazie najlepiej jeszcze zmieżyć temperature w chwili kiedy sie otworzy - może wogule sie nie otwiera .
jaki masz termostat najlepsze sa firmy Wahler
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Tani cos ten termostat ostatnio tj tydzien temu wymieniałem. Kupiłem Wahlera za 40zł w inter-cars i ładnie chodzi temp cały czas 90 stopni wczesnie w mieście miałem 90 ale w trasie spadało do 70. Czy te niby oryginały dla VW nie produkuje Wahler ??GT III pisze:termostat 100%. Jak wymieniać to tylko Wahler 25zł lub oryginał 85zł.
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Co do odpowietrzania to nie jestem taki pewny czy to pomoże, niby sam sie odpowietrza, ale tez odkręcałem i nic. A jeśli chodzi o termostat to też nie jest takie oczywiste jak go troche potrzymam na postoju to jest momet ze włączy sie wentylator i otworzy termostat bo dolny wąż robi sie gorący, ale po jakimś czasie.Troche sie chyba za późno otwiera.Dziś sprawdze temperature czujnikiem.
A tak poza tematem to dość częste problemy mamy z tym ukladem chłodzenia w naszych golfikach, ale to chyba nawet problem wszystkich VW z tego okresu.
A tak poza tematem to dość częste problemy mamy z tym ukladem chłodzenia w naszych golfikach, ale to chyba nawet problem wszystkich VW z tego okresu.