nie działa nadmuch na szybę
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie działa nadmuch na szybę
linka chodzi - panel sterowania wentylacją sprawdziłem - linka idzie gdzieś w dół za deską w rejonie wysokosci gałki zmiany biegów się kończy - co mam rozebrać, żeby całej dechy nie rozbebeszyć a dobrac się do tego sterowania.
w sumie 200 KM
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
miałem podobną sytuację, tylko że u mnie ogólnie nie działał nawiew górny. Myślałem że to właśnie coś z linkami, że coś się źle w środku przekręca...okazało się że był kompletnie zaśmiecony filtr od nawiewu w miejscu wciągania powietrza, czyli pod plastikiem zaraz przy przedniej szybie, od strony maski.powodzenia
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
jeśli nawiew słabo dmucha po stronie kierowcy to proponuję;
1. zdjąć kratkę nawiewu po stronie kierowcy,
2. odkręcić gałkę od drążka skrzyni biegów
3. odkręć środkową część plastikową pod konsolą nawiewu i zdejmij ją
4. teraz widzisz rury, którymi idzie powietrze do nawiewów, w niektórych modela jest możliwość rozpięcia tych rur, więc spróbujcie je rospiąć
5. wciskacie długi mocny drut do dziury(po zdjęcie kratki) nawiewu od strony kierowcy, na jego środkowej części mocno mocujecie niewielką szmatę i przeciągacie, czyszcząc kanał, natomiast jeśli kanał jest zbyt wąski, możecie spróbować samym drutem.
Najprawdopodobniej są zanieczyszczone kanały-bardzo często się to zdarza, taki zabieg musiałem robić 3 razy w moim poprzednim golfiku
1. zdjąć kratkę nawiewu po stronie kierowcy,
2. odkręcić gałkę od drążka skrzyni biegów
3. odkręć środkową część plastikową pod konsolą nawiewu i zdejmij ją
4. teraz widzisz rury, którymi idzie powietrze do nawiewów, w niektórych modela jest możliwość rozpięcia tych rur, więc spróbujcie je rospiąć
5. wciskacie długi mocny drut do dziury(po zdjęcie kratki) nawiewu od strony kierowcy, na jego środkowej części mocno mocujecie niewielką szmatę i przeciągacie, czyszcząc kanał, natomiast jeśli kanał jest zbyt wąski, możecie spróbować samym drutem.
Najprawdopodobniej są zanieczyszczone kanały-bardzo często się to zdarza, taki zabieg musiałem robić 3 razy w moim poprzednim golfiku