Gaśnie poniżej 1tyś. obrotów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gaśnie poniżej 1tyś. obrotów
Witam! Jestem nowy na forum. Mam problem ze swoim golfem IV. Silnik 1.4 16V, rok produkcji 1998, przebieg 150tyś. km. Problem polega na tym, że auto gaśnie gdy obroty spadają poniżej 1tys obrotów i zapala sie lekko kontrolka akumulatora. Gdy auto gaśnie, a dodam gazu dalej chodzi. dzieje sie tak przy odpalaniu i podczas jazdy gdy tylko obroty spadają poniżej 1tys. Wiec cały czas musze lekko gazować:) Czasem dzieje się tak ze auto nie zgasnie, nie swieci sie kontrolka akumulatora ale obroty spadają do ok. 500obr/min, przygasa switalo w kabinie i auto lekko sie zatrzęsie. Dodam ze wymieniałem olej na nowy wraz z filtrem oleju. Lecz nie wiedziałem jaki był poprzednio i nalałem półsyntetyk Mobil super S 10w40. prosze o pomoc!! pozdrawiam. Piotrek
Ostatnio zmieniony wt lis 06, 2007 00:01 przez dioda2806, łącznie zmieniany 3 razy.
Re: Gaśnie poniżej 10tyś. obrotów
spoko moj ma tak samo, trzeba zdjac kable zaplonowe i wozic je w bagazniku, zakladac tylko do odpalania i po problemiedioda2806 pisze:Witam! Jestem nowy na forum. Mam problem ze swoim golfem IV. Silnik 1.4 16V, rok produkcji 1998, przebieg 150tyś. km. Problem polega na tym, że auto gaśnie gdy obroty spadają poniżej 10tys obrotów i zapala sie lekko kontrolka akumulatora. Gdy auto gaśnie, a dodam gazu dalej chodzi. dzieje sie tak przy odpalaniu i podczas jazdy gdy tylko obroty spadają poniżej 10tys. Wiec cały czas musze lekko gazować:) Czasem dzieje się tak ze auto nie zgasnie, nie swieci sie kontrolka akumulatora ale obroty spadają do ok. 5tys, przygasa switalo w kabinie i auto lekko sie zatrzęsie. Dodam ze wymieniałem olej na nowy wraz z filtrem oleju. Lecz nie wiedziałem jaki był poprzednio i nalałem półsyntetyk Mobil super S 10w40. prosze o pomoc!! pozdrawiam. Piotrek
- Paweł Marek
- V.I.P.
Re: Gaśnie poniżej 10tyś. obrotów
spoko moj ma tak samo, trzeba zdjac kable zaplonowe i wozic je w bagazniku, zakladac tylko do odpalania i po problemie[/quote]
A jaka jest przyczyna tego.? co trzeba wymienic by smigalo tak jak dawniej?
A jaka jest przyczyna tego.? co trzeba wymienic by smigalo tak jak dawniej?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jedź na diagnostykę komputerową i napisz o wynikach, licz się z tym że twój silniczek w tej kwestii może dać ci popalić, ma swoje wady. Oraz wyedytuj swój temat - masz przycisk po prawej u góry i popraw te obroty, pomyliłeś się o rząd wielkości
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
Przy takim przebiegu to ja bym obstawił walniętą przepustnicę.. Ale tak jak pisze Paweł Marek, podjedź gdzieś niech ci furkę pod komputerek podłączą i będzie wiadomo... Pozdro
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
jesli okaze sie ze to przepustnica to mozesz ja uratowac w pewien sposób ale o tym dopiero po upewnieniu sie ze to ona płata figle.
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt lis 06, 2007 00:28 przez tajniakb, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
Ten sposób pomaga ale niestety nie na długo miałem to samo... potem błąd pojawia się znowu a potem jeszcze inny nie pamiętam już jaki i w końcu zmuszony byłem do kupienia nowej. Wybuliłem 650 zeta ale jak ręką odjął nie ma żadnych problemów. Więc wyczyść te styki i zbieraj kasę na nową. W VW przepustnica starcza na około 150 tyś km.tajniakb pisze:Jest jeden sposób, trzeba delikatenie rozebrać i poczyścić styki. u mnie pomogło
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.