[mk II] MG Motorsport - układ wydech., czy warto?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wejlantf

[mk II] MG Motorsport - układ wydech., czy warto?

Post autor: wejlantf » czw cze 30, 2005 08:22

Mój stary wydech ma już serdecznie dosyć. Poczynając od kolektora wszędzie są jakieś dziurki i dziury. Dlatego rozglądam się za nowym wydechem, chodzi mi o kompletny układ. Ostatnio dostałem propozycję z MG Motorsport na następujący zestaw:
Układ od kolektora, składający się z takich elementów:
- komora rezonansowa,
- tłumik środkowy,
- połaczenia kołnierzowe,
- tłumik dragań,
- uchwyty rurkowe z zabezpieczeniem gwintowym,
- tłumik końcowy racing z końcówkami do wyboru,
cena 1400 zł.

Do tego oczywiście zamierzam wstawić dolot konkretny również tej samej firmy, ale układ dolotowy do tego typu zasilania (mk II 1.6 PN, Pierburg 2EE) wraz z puszką na gaźnik kończą przygotowywać z włókna węglowego, będzie dopiero w przyszłym miesiącu.

I teraz moje pytanie: czy warto pchać tyle kasy w wydech i nie wiadomo ile jeszcze w dolot, czy może kupić zwykły układ i ewentualnie założyc jakąś git końcówkę dla ładnego brzmienia...? Wiem, że ta druga możliwość jest trochę dresiarska, ale sami wiecie jak w dzisiejszych czasach jest z kasą...

Awatar użytkownika
Koolas
GolF UseR
GolF UseR
Kontakt:

Post autor: Koolas » czw cze 30, 2005 09:41

no cena troche duuuza zwlaszcza ze nie wiadomo ile KM to da...
ale ja troche z innej beczki: mozesz cos wiecej powiedziec o tym dolocie...sam mam taki gaźnik i juz dawno mysle jak by go tu poprawic...
bede wdzieczny za wszelkie info, linki itp
pozdro

[url=http://www.fodey.com/generators/animated/ninjatext.asp][img]http://r3.fodey.com/16ca283f31d0e4e2bb49d6596ec5f09b4.1.gif[/img][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=129724]JETTA[/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=31624&postdays=0&postorder=asc&start=0]Golf 2[/url]

wejlantf

Post autor: wejlantf » czw cze 30, 2005 10:07

najlepiej zapytać u producenta, w MG Motorsport powiedzieli mi, że właśnie właśnie robią coś takiego i dadzą odpowiedź pod koniec tego miesiąca. Co do parametrów i ceny też nie mam danych
odsyłam na strony:
www.tuningbaja.pl - warto zapytać o doloty Węglarskiego
www.mgmotorsport.pl

cobra333
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: cobra333 » czw cze 30, 2005 10:47

najlepsze doloty są węglarskiego choć nie wyglądają rasowo ale działają próbowałem auto z dolotem i wydechem Węglarskiego i jest o niebo lepiej- napewno lepiej niz seria A jezeli chodzi o fertę MG to niewarto ponieważ brak strumienicy i kolektora wydechowego - barana a to są integralne elementy w które nalezy inwestować dla poprawy dynamiki proponuje dorobić barana za ok 500-600zł Moim zdaniem 1400 za rury z puszką rezonans i wydechem konc nie bedzie az tak odczuwalne Fabryczny wydech kosztuje ok 90 koncowy z rurą do środkowego srodkowy z rurą 50 dwururka 120 i masz cały wydech fabryczny za 260zł

MORE POWER

wejlantf

Post autor: wejlantf » czw cze 30, 2005 13:21

to jakie konkretnie rozwiązanie mi polecacie?
Proszę o pomoc, bo dopiero zaczynam bawić się w tuning i jeszcze jestem zielonkawy w tej kwestii

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » czw cze 30, 2005 23:15

do 1.6 i to na gaźniku to ja bym sie nie pchal z wydeche,m za taka cene bo i tak niewiele to da

cobra333
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: cobra333 » pt lip 01, 2005 09:16

jak chcesz wydech sportowy i trochę kasy wydać co daje czasem niesamowite osiągi to zacznij od rurowego kolektora wydechowego Srodkowy moze być fabryczny bo to i tak tłumik przelotowy a koncowy zamów u Węglarskiego w necie jest jego strona wpisz w google Węglarski i popytaj jaka cena i układ

MORE POWER

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”