Na 2 biegu zaczelo cos trzeszczec i gwizdac
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Na 2 biegu zaczelo cos trzeszczec i gwizdac
Witam
Wczoraj wracając do domu nagle na drugim biegu zaczeło mi czeszczyć i gwizdać.
Po czym już na 3 i 4. 1 chodziło tylko jako tako. Dojechało ok 1,5 km na na ziemi plama oleju ze skrzyni. Możecie mi powiedzieć co sie mogło stać...
Wczoraj wracając do domu nagle na drugim biegu zaczeło mi czeszczyć i gwizdać.
Po czym już na 3 i 4. 1 chodziło tylko jako tako. Dojechało ok 1,5 km na na ziemi plama oleju ze skrzyni. Możecie mi powiedzieć co sie mogło stać...
Ostatnio zmieniony ndz lis 04, 2007 18:48 przez arkop, łącznie zmieniany 1 raz.
prawdopodobnie rozleciało się któreś z łożysk, a olej wyciekł ponieważ rolka lub kulka dostała się między obudowę skrzyni a koło talerzowe i wypchnęło otwór lub szczelinę. Jak wyjmiesz skrzynie to od strony sprzęgła zobaczysz uszkodzenia, wiele regenerowanych skrzyń jest w tym miejscu spawanych bo to typowe uszkodzenie. Jak miałeś szczęście to nie pourywało zębów z przełożenia głównego, założysz nowe łożyska ,zaspawasz i w drogę
Każdemu brakuje-jednemu do jachtu,drugiemu do chleba
klimatyzacje-serwis i ozonowanie
klimatyzacje-serwis i ozonowanie
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
witam, ja miałem tak ze na ukłądzi erożnicowym poszedł mi w mk2 nit, jak on poszedł to odbijając mi się od zębatek rozwalił obudowe skrzyni objaw był taki sam jak u ciebie, znowy w inym golfe 2 kolegia miał taki sam przypadek z tym nitem ale rozwaliło mu od strony skrzyni, tzn wybił odziurke średnicy 5mm od strony sprzęgła i wylało olej na spręgło, wiec dodatkowo ślizgało i sprzęgłowa tarcza do wymiany.
niwiem jak sie ten ukłąd nazywam niewiem czy nie jakaś przekłądnia planetarna czy coś, ale jest to tak jakby w tym miejscu co przechodzi napęd ze skrzyni na półosie.
niwiem jak sie ten ukłąd nazywam niewiem czy nie jakaś przekłądnia planetarna czy coś, ale jest to tak jakby w tym miejscu co przechodzi napęd ze skrzyni na półosie.
Mk3 GTI 16V ABF
jak mogła być przyczyna ( przebieg 140 tys ) czy da sie teraz powiedziec ewentualnie okreslic czy mialem szczeszcie z tymi zebatkami
Ostatnio zmieniony ndz lis 04, 2007 18:36 przez arkop, łącznie zmieniany 1 raz.