Otwieranie klapy na przycisk

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Tical
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Otwieranie klapy na przycisk

Post autor: Tical » pt lis 02, 2007 21:40

Witam

Mam padniety zamek w tylnej klapie (konkretniej 1 element), nie potrafie dokladnie go opisac, moze opisze jak dziala, bedzie jasniej, kiedy otwieram kluczykiem auto, central otwiera wszystkie rygle, w tym tez ten w bagazniku, zeby po wcisniecu przycisku w tylnej klapie, pewien element, ktory sie opuszcza, popycha element, ktory ciagnie ciegno, ktore otwiera zamek, kiedy zamykam auto, rygle sie zamykaja a element, ktory jest przez przycisk w klapie popychany w dol wraca rowniez w pozycje zamknieta dzieki czemu wciskajac przycisk w klapie nie otworzymy klapy, natomiast problem polega u mnie na tym, ze kiedy otwieram kluczykiem auto, tamten element nie wraca w pozycje "otwarte" i klapa pozostaje zamknieta, musze wchodzci od sroda w bagaznik, odgiac plastikowa oslone klapy i pociagnac ciagno reka.
Jesli wiecie o czym mowie to super, jesli nie, postaram sie zrobic zdjecie tego elementu, o ktorym mowie, natomiast chcialem sie Was zapytac o 2 rzeczy, pierwsza to o ten element zamka, czy mozna i gdzie, takie cos kupic, bo tak naprawde to nawet nie wiem jak to wpisac na Allegro, szukalem tego juz wiele razy i nic nie znalazlem, nie mam za bardzo czasu jeszczic po szrotach i szukac...
2-ga sprawa to na forum jakis czas temu byl temat, w ktorym (teraz nie pamietam kto to byl) ktos sprzedawal takie zestawy do otwierania klapy tylnej na przycisk od srodka z takim fajnym oryginalnym przyciskiem VW.
Pamietacie moze kto to byl lub czy to jest jeszcze dostepne na forum (takze nie moge tego znalezc)...Na Allegro takze nie moge znalezc takiego zestawu a przydalby mi sie teraz bo nie moge klapy otworzyc normalnie. Dzisiaj zlapalem kapcia tuz przed praca i myslalem, ze mnie szlag trafi.... :grrr:

Troche duzo pisze o takich pierdółkach, ale musialem...

Dzieki za kazda pomoc.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt lis 02, 2007 21:43 przez Tical, łącznie zmieniany 2 razy.

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » pt lis 02, 2007 23:07

chodzi ci o ten bialy plastik w guziku do otwierania ktory przesuwa silownik
jezeli tak to ja tego szukam juz kupe czasu i nie moge nigdzie znalezc. Znalazlem caly zamek na allegro ale koles zlamal ten plastik przy wyjmowaniu zamka z klapy
Mozesz sobie wstawic silownik od centrala i otwierac klape od srodka- sposob jest podany na forum

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » pt lis 02, 2007 23:10

Tical pisze:2-ga sprawa to na forum jakis czas temu byl temat, w ktorym (teraz nie pamietam kto to byl) ktos sprzedawal takie zestawy do otwierania klapy tylnej na przycisk od srodka z takim fajnym oryginalnym przyciskiem VW
kup sobie zwykły siłownik od centralnego zamka na 3kg typu slave i przycisk impulsowy, montaz banalnie prosty i po sprawuszce

Awatar użytkownika
sfiq
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Re: Otwieranie klapy na przycisk

Post autor: sfiq » sob lis 03, 2007 13:32

Tical pisze:Witam

Mam padniety zamek w tylnej klapie (konkretniej 1 element), nie potrafie dokladnie go opisac, moze opisze jak dziala, bedzie jasniej, kiedy otwieram kluczykiem auto, central otwiera wszystkie rygle, w tym tez ten w bagazniku, zeby po wcisniecu przycisku w tylnej klapie, pewien element, ktory sie opuszcza, popycha element, ktory ciagnie ciegno, ktore otwiera zamek, kiedy zamykam auto, rygle sie zamykaja a element, ktory jest przez przycisk w klapie popychany w dol wraca rowniez w pozycje zamknieta dzieki czemu wciskajac przycisk w klapie nie otworzymy klapy, natomiast problem polega u mnie na tym, ze kiedy otwieram kluczykiem auto, tamten element nie wraca w pozycje "otwarte" i klapa pozostaje zamknieta, musze wchodzci od sroda w bagaznik, odgiac plastikowa oslone klapy i pociagnac ciagno reka.
Jesli wiecie o czym mowie to super, jesli nie, postaram sie zrobic zdjecie tego elementu, o ktorym mowie, natomiast chcialem sie Was zapytac o 2 rzeczy, pierwsza to o ten element zamka, czy mozna i gdzie, takie cos kupic, bo tak naprawde to nawet nie wiem jak to wpisac na Allegro, szukalem tego juz wiele razy i nic nie znalazlem, nie mam za bardzo czasu jeszczic po szrotach i szukac...
2-ga sprawa to na forum jakis czas temu byl temat, w ktorym (teraz nie pamietam kto to byl) ktos sprzedawal takie zestawy do otwierania klapy tylnej na przycisk od srodka z takim fajnym oryginalnym przyciskiem VW.
Pamietacie moze kto to byl lub czy to jest jeszcze dostepne na forum (takze nie moge tego znalezc)...Na Allegro takze nie moge znalezc takiego zestawu a przydalby mi sie teraz bo nie moge klapy otworzyc normalnie. Dzisiaj zlapalem kapcia tuz przed praca i myslalem, ze mnie szlag trafi.... :grrr:

Troche duzo pisze o takich pierdółkach, ale musialem...

Dzieki za kazda pomoc.
Pozdrawiam
o ile dobrze pamietam to kolega rydzu zrobil foto porade jak otwierac klape na przycisk z wnetrza bylo to jakis czas temu na stronie www.rydzu.pl ale widze ze przebudowa i zniknelo najlepiej napisz do niego
Ostatnio zmieniony sob lis 03, 2007 13:35 przez sfiq, łącznie zmieniany 1 raz.

[img]http://img39.imageshack.us/img39/6379/logozsrssmaller.jpg[/img]
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/155675.html][img]http://images.spritmonitor.de/155675.png[/img][/url]

marecki_vitor
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marecki_vitor » sob lis 03, 2007 13:41

Rydzu to miał i robił FAQ . Napisz do niego mail albo PW to ci wyjasni . mozesz kupic takie cos http://www.allegro.pl/item259511661_sil ... _moc_.html albo takie cos http://www.allegro.pl/item259510860_sil ... ocny_.html i osprzet dobrac . Pozdroooo

Awatar użytkownika
Tical
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tical » sob lis 03, 2007 15:21

Zalaczam zdjecie, o ktory element mi chodzi.
Caly element (zaznaczony na czerwono) w momencie kiedy wcisnakmy przycisk w klapie, opuszczamy jest w dol, nastepnie element zaznaczony na zielono w momencie kiedy central jest otwarty, jest dokladnie nad elementem niebieskim, dzieki czemu wciskamy przycisk, element czerwony opuszczany jest w dol i dociska element niebieski, ktory przeciaga ciagno, ktore otwiera klape.
Moj problem jest taki, ze ten zielony element sie nie rusza, to znaczy moge go palcem obrocic i wtedy mi otworzy klape, ale chodzi mi wlasnie o ten caly czerwony element, czy bylaby szansa gdzies go znalezc...

Obrazek
marecki_vitor pisze:Rydzu to miał i robił FAQ . Napisz do niego mail albo PW to ci wyjasni . mozesz kupic takie cos http://www.allegro.pl/ite..._mega_moc_.html albo takie cos http://www.allegro.pl/ite...per_mocny_.html i osprzet dobrac . Pozdroooo

Taki zestawik sobie montowalem w Golfie 2 i wiem, ze to jest dziecinnie proste, chcialem sie dowiedziec glownie o ten oryginalny przycisk i o sam element, ok ktorym pisze.

Dziekuje wszystkim za pomoc, napisze do Rydzu, moze bedzie mial jakas sztuke na sprzedaz jeszcze.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”