Mam padniety zamek w tylnej klapie (konkretniej 1 element), nie potrafie dokladnie go opisac, moze opisze jak dziala, bedzie jasniej, kiedy otwieram kluczykiem auto, central otwiera wszystkie rygle, w tym tez ten w bagazniku, zeby po wcisniecu przycisku w tylnej klapie, pewien element, ktory sie opuszcza, popycha element, ktory ciagnie ciegno, ktore otwiera zamek, kiedy zamykam auto, rygle sie zamykaja a element, ktory jest przez przycisk w klapie popychany w dol wraca rowniez w pozycje zamknieta dzieki czemu wciskajac przycisk w klapie nie otworzymy klapy, natomiast problem polega u mnie na tym, ze kiedy otwieram kluczykiem auto, tamten element nie wraca w pozycje "otwarte" i klapa pozostaje zamknieta, musze wchodzci od sroda w bagaznik, odgiac plastikowa oslone klapy i pociagnac ciagno reka.
Jesli wiecie o czym mowie to super, jesli nie, postaram sie zrobic zdjecie tego elementu, o ktorym mowie, natomiast chcialem sie Was zapytac o 2 rzeczy, pierwsza to o ten element zamka, czy mozna i gdzie, takie cos kupic, bo tak naprawde to nawet nie wiem jak to wpisac na Allegro, szukalem tego juz wiele razy i nic nie znalazlem, nie mam za bardzo czasu jeszczic po szrotach i szukac...
2-ga sprawa to na forum jakis czas temu byl temat, w ktorym (teraz nie pamietam kto to byl) ktos sprzedawal takie zestawy do otwierania klapy tylnej na przycisk od srodka z takim fajnym oryginalnym przyciskiem VW.
Pamietacie moze kto to byl lub czy to jest jeszcze dostepne na forum (takze nie moge tego znalezc)...Na Allegro takze nie moge znalezc takiego zestawu a przydalby mi sie teraz bo nie moge klapy otworzyc normalnie. Dzisiaj zlapalem kapcia tuz przed praca i myslalem, ze mnie szlag trafi....
Troche duzo pisze o takich pierdółkach, ale musialem...
Dzieki za kazda pomoc.
Pozdrawiam