Tarcze i klocki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Wojtek0423
- Ma gadane
- Kontakt:
Tarcze i klocki
Witam
Ponieważ zbliża się wymiana tarcz i klocków (przód i tył) chciałbym poznać wasze opinie na temat tarcz brembo i klocków ferodo.
Jaka jest różnica pomiędzy brembo a brembo max (poza ceną i nacięciami). Chciałbym poznać opinie na których lepiej hamuje.
A co do klocków to ferodo będą ze sobą dobrze współgrały czy poszukać jakiś innych.
Ponieważ zbliża się wymiana tarcz i klocków (przód i tył) chciałbym poznać wasze opinie na temat tarcz brembo i klocków ferodo.
Jaka jest różnica pomiędzy brembo a brembo max (poza ceną i nacięciami). Chciałbym poznać opinie na których lepiej hamuje.
A co do klocków to ferodo będą ze sobą dobrze współgrały czy poszukać jakiś innych.
Ostatnio zmieniony pt lis 02, 2007 11:07 przez Wojtek0423, łącznie zmieniany 1 raz.
Różnica jest taka że te drugie są przewidziane do bardziej „ostrej” jazdy tak więc do naszych silniczków zwykłe Brembo w zupełności wystarczą. Brembo i klocki Ferodo to trafny wybór.
Ostatnio zmieniony pt lis 02, 2007 11:15 przez kiss, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mam zestaw z przodu tarcza ate powerdisc nacinana i do tego ferodo ds2000 a na tyle brembo i ferodo i hamuja ze mozna glowa szybe wybic. przejechalem 30tys i nic , tarcze proste
Ostatnio zmieniony pt lis 02, 2007 18:56 przez inspire, łącznie zmieniany 1 raz.
Często pomykam A4 i 1-ką Katowice-Warszawa
Zmieniałem jakis miesiac temu, załozyłem tarcze brembo, klocki ferodo, jak narazie odpukac nic sie nie dzieje, nic nie piszczy, nie stuka, nie odczówam na kierownicy zadnych drgan, hamuje bardzo dobrze,
Ostatnio zmieniony pt lis 02, 2007 19:37 przez cylinder, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek0423
- Ma gadane
- Kontakt:
ja mam brembo max i jestem bardzo zadowolony a dltego że podczas ostrego hamowania nie mam efektu poduszki, który pojawiał się w normalnych tarczach, naprawde samochód staje dęba
ogólnie POLECAM na maxa
ogólnie POLECAM na maxa
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.