MkIII 1,4 skrzynia 4 Normalne?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MkIII 1,4 skrzynia 4 Normalne?
Mam golfika 1,4 z 92 roku ale skrzynia jest 4 biegowa. Mam pytano czy tak bylo robione seryjnie czy ktos poprostu zmienial. Jak to sie ma do eksploatacji czy cos czesciej musze wymieniac niz w skrzyniach 5 biegowych ?
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jest o wiele ciszej , silnik lzej pracuje, mniejsze spalanie, lepsze przyspieszenie, (moja IV była juz zajezdzona , głośna i żęziła dlatego moze odczuem taką różnice)
za skrzynie zapłaciłem 700 zł (z rozbitka) - na złomie chcą ponad tysiąc , ale mozna czasami kupić jeszcze taniej niz za 700 , za robocizne dałem 50 zł (na wsi, bo w gdańsku chcieli 300 zł ) , trzeba troszke przerobić łape od skrzyni i pare innych pierdółek, a jeśli chodzi o czas to dla konkretnego mechanika - pół dnia

za skrzynie zapłaciłem 700 zł (z rozbitka) - na złomie chcą ponad tysiąc , ale mozna czasami kupić jeszcze taniej niz za 700 , za robocizne dałem 50 zł (na wsi, bo w gdańsku chcieli 300 zł ) , trzeba troszke przerobić łape od skrzyni i pare innych pierdółek, a jeśli chodzi o czas to dla konkretnego mechanika - pół dnia