problem z przewodami zapłonowymi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z przewodami zapłonowymi
witam .mam pytanie otóz kupiłem nowe przewody zapłonowe NGK za 170 zł i jak załozyłem to wieczorem było widac ze w srodku jarzyły sie w kilku miejscach i oddałem na reklamacje po 2 tyg dostałem kolejne nowe przewody i sprzedawca przekonywał mnie ze muszą jarzyc sie i dał mi nastepne i dzis załozyłem i wieczorem sprawdzałem i okazuje ze jeszcze gorzeł jarzą sie i jak dodam gazu to az jak swietliki i co z nimi zrobic doradzcie cos.pozdrwaiam
Ostatnio zmieniony ndz lis 04, 2007 18:43 przez darek_3-1, łącznie zmieniany 1 raz.
To ze sie przykleiły to dpbrze bo wtedy nie przepuszczaj wilgoci. łacze jest szcelniejsze. Co do jarzenia to dziwna sprawa. One swiecą czy skacze po nich napięcie ja na dyskotece ?? Kalble dobrej firmy dwa razy zmieniane czyzby jakas felerna partia ?? Cod o lepkiego falowania to ja mialałem tak falowało w zakresie 850-900 było to idelanie widac gdys ie pod kompa od gazu podpieło. Wina lezała po stronie przewodów.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
Witam
Mam podobny problem wymieniłem przewody na NGK i zauważyłem że nowe przewody jarzą się w środku. Przychodzi mi do głowy że to wina może leżeć po stronie kopułki i palca ale z twoich postów wynika że wymieniłeś kopułke i palec i masz nadal to samo. Więc co to może być: cewka zapłonowa??
darek_3-1 jeżeli się uporałeś to daj znać może u mnie jest to samo.
Mam podobny problem wymieniłem przewody na NGK i zauważyłem że nowe przewody jarzą się w środku. Przychodzi mi do głowy że to wina może leżeć po stronie kopułki i palca ale z twoich postów wynika że wymieniłeś kopułke i palec i masz nadal to samo. Więc co to może być: cewka zapłonowa??
darek_3-1 jeżeli się uporałeś to daj znać może u mnie jest to samo.
Ostatnio zmieniony sob lis 03, 2007 01:16 przez tstrzala, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
Też to miałem a, że nie mam czasu na walkę ze sprzedawcami zdjąłem blaszane osłonki z końcówek (to skutkuje), założyłem nową kopułkę i paluszek i nic nie świeci. Dodam tylko, że mi dodatkowo auto szarpało podczas jazdy. Później jeszcze owinąłem kabelki izolacją (dość grubo) ze względu na gryzonie które dobierały się do smacznej powłoki kabelków i wszystko gra. Tak na marginesie dodam, że owijanie kabli izolacją do wbrew pozorom nie jest głupią sprawą. Dobra izolacja zapobiega przybiciom, nie dostaje się wilgoć, gryzonie się nie zabawiają i w zasadzie nie ma innych większych skutków ubocznych.
Witam ponownie. Dzisiaj wymieniłem kopułkę, palec i nadal jarzły się. Postanowiłem wymienić cewke którą miałem na zapasie i co stwierdziłem po wymianie kabli, kopułki, palca i cewki jet nadal to samo. Może minimalnie lepiej. Już sam nie wiem może ktoś ma jakieś pomysły. Świece były wymieniane 8000km temu.
Kolega od nas z Grupy Piter kupil kable NGK do MK3 VR6 bylo to samo dwa razy szły do reklamacji az wkoncu sie wkurzyl i kupil innej firmy i co sie okazalo jest Oktstrzala pisze: Dzisiaj wymieniłem kopułkę, palec i nadal jarzły się. Postanowiłem wymienić cewke którą miałem na zapasie i co stwierdziłem po wymianie kabli, kopułki, palca i cewki jet nadal to samo. Może minimalnie lepiej. Już sam nie wiem może ktoś ma jakieś pomysły. Świece były wymieniane 8000km temu
Wina lezała po stronie kabli
viewtopic.php?f=87&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
- DamianCU
- Gadatliwa bestia
Ja polecam BERU. W nocy jest ciemno i nic nie świeci
Każdy jest Kimś [VW]
Pozdrawiam DamianCU
GTI: viewtopic.php?f=88&t=346397" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam DamianCU
GTI: viewtopic.php?f=88&t=346397" onclick="window.open(this.href);return false;