Problem z chłodzeniem...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
DarePL
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z chłodzeniem...

Post autor: DarePL » pt lis 02, 2007 22:24

Witam! Jest to mój pierwszy post na forum, wcześniej raczej czytałem niż pisałem...

Od 4 miesięcy mam Golfa 3 CL 1.4 1994 r.
i problemy z chłodzeniem, mianowicie, temperatura płynu chłodniczego rośnie w okolice 100 stopni, przy jeździe w trasie jest OK - około 70 stopni. W ruchu miejskim (częste ruszanie) temperatura rośnie w okolice 100 stopni, wentylator się włącza przy około 90 stopniach, ale tak jakby nie potrafił schłodzić chłodnicy i temperatura rośnie. Wymieniłem termostat, obudowę termostatu, oringi i uszczelki, nalałem nowej wody destylowanej + koncentrat. Dodam, iż płynu mi wciąż ubywa (tempo - około pół kontrolnego zbiorniczka na 300 km), oglądałem dokładnie wszystko, nie ma śladu gdzie to uchodzi.
Koledzy pomóżcie, którędy może mi ta woda uchodzić, oraz co zrobić z temperaturą w ruchu miejskim. Zakładam, że oba problemy są powiązane...
Pozdrawiam i dziękuję.

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Re: Problem z chłodzeniem...

Post autor: RobertP » pt lis 02, 2007 22:31

DarePL pisze:Dodam, iż płynu mi wciąż ubywa (tempo - około pół kontrolnego zbiorniczka na 300 km), oglądałem dokładnie wszystko, nie ma śladu gdzie to uchodzi.
Koledzy pomóżcie, którędy może mi ta woda uchodzić
no to Ci ubywa do komory spalania i idzie w wydech
jeśli pompa wodna chodzi, chociaż i na nią wskazuje że też jest problem
lub co gorsze i najprawdopodobniejsze masz padniętą uszczelkę pod głowicą

remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”