Geometria - wyprzedzenie osi sworznia PROBLEM
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
raf1al
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Geometria - wyprzedzenie osi sworznia PROBLEM
Po zrobieniu geometrii mam problem z takim czymś:
Wyprzedzenie osi sworznia zwrotnicy : koło lewe +1*19'(ok) koło prawe +0*43'(nie ok) zalecane ustawienia to +1*35' +/-0*30'
Wszystkie inne kąty mam OK, a mnie ściąga na prawa stronę, gościu powiedział właśnie ze przez to,koło prawe jest cofnięte parę mm !
Jak to naprawić??
Może pomoże założenie nowego wahacza?
Morze jest inny sposób!
Wyprzedzenie osi sworznia zwrotnicy : koło lewe +1*19'(ok) koło prawe +0*43'(nie ok) zalecane ustawienia to +1*35' +/-0*30'
Wszystkie inne kąty mam OK, a mnie ściąga na prawa stronę, gościu powiedział właśnie ze przez to,koło prawe jest cofnięte parę mm !
Jak to naprawić??
Może pomoże założenie nowego wahacza?
Morze jest inny sposób!
-
raf1al
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
auto na 100% nie było bite czy robione pod względem blacharki! może to wina samego wahacza bo mi ten od geometrii powiedział ze to około 2 ,3 mm wiec mi sie wydaje ze to nie duzo (chyba)!:( ale mimo wszystko załamany jestem!Direct pisze:Jakiś blacharz musi na płycie pomierzyć ci punkty kontrolne .... no i trzeba sprawdzić czy wahacz nie jest krzywy ..... albo czy mocowanie wahacza nie jest przesunięte!!
nie wiem czy ryzykować z wymiana
-
raf1al
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Direct pisze:2 lub 3mm to mogły powstać przy uderzeniu w krawężnik. A nie masz luzów na wahaczu??
powiem szczerze ze nie wiem! ale chyba nie! czyli mówisz ze dla świętego spokoju wstawić nowy wahacz:)
powiem szczerze ze mogłem zahaczyc o jaka dziurę (drug to my idealnych nie mamy:))pewnie krawężnik tez ale nie zwracałem na to uwagi!
jesli tak to taki z allegro kompletny za 70zł czy szukać dobrej używki z oryginału!
-
raf1al
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
no spoko taki z allegro ma już tuleje gumowo stalowe oraz sworznie ale sworznia to bym zostawił oryginała bo jest OKDirect pisze:na pewno nie używki !!!! nigdy nie wiesz co taki wahacz wcześniej przeszedł![]()
kup lepiej nowy ... nie koniecznie z allegro
przy okazji wymień łączniki gumowo-stalowe... mały koszt a masz spokój na długi czas