Rozrzad MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Rozrzad MK3
Czesc panowie. CZy mozna poluznic pasek od rozrzadu???? POdejzewam ze za mocno jest naciagniety i po dupsku dostaje rolka bo popiskuje sobie w przedziale 1500-2000 obrotow. A niedawno juz wymienilem jedna bo tez piszczala po wymianie na nowa ucichlo ale po przejechaniu okolo 500 km zaczyna sie znowu odzywac. Jesli mozecie mi napisac tak orietacyjnie gdzie ja sie poluznia to napiscia a jeszcze lepiej jak w jakis sposob pokazecie mi na fotce ktora dolaczam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
chyba masz wogule żle napietą, tzn w złą strone krecili zeby coi ją napiąć, rolke sie kreci w prawo do napięcia, tak jak kierunek zegara a w lewo do luzowania, w twoim wypadku w prawo byś musiał polużnić.
napięcie sie reguluje na tej rolce która jest bezpośrednio pod kołem zębatym wałka rozrzadu, tzn tego na samej górze przy pokrywie zaworów.
napięcie sie reguluje na tej rolce która jest bezpośrednio pod kołem zębatym wałka rozrzadu, tzn tego na samej górze przy pokrywie zaworów.
Mk3 GTI 16V ABF
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt: