Witam
Mam problem z golfem 4 TDI, gaśnie podczas jazdy, niezaleznie od prędkości. Nie zawsze mogę go od razu odpalić. Czasami udaje się to po 10 -15 minutach. Wymieniłem wszystkie filtry - paliwa, powietrza i oleju, jednak nic to nie pomogło. Proszę o pomoc
gaśnie podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja bym sprawdził napięcie jakie idzie do pompy paliwowej. Może masz gdzieś przetarte kable i jaz łączy a raz nie i przesto w czasie jazdy jak wpadniesz w jakąś dziurę to rozłącza pompę paliwową i nie podaje paliwa. A jak gaśnie silnik to szarpie nim? Bo wtedy może być to może cewka zapłonowa?
SzalonyKoleś
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: gaśnie podczas jazdy
słyszałem o takim przypadku ze u jakiegos goscia w mk4 tdi mysz zrobiła gniazdo w filtrze powietrza i w czasie jazdy silnik nie dostawał dostatecznej ilości powietrza i w efekcie komputer wariował i silnik gasł a po jakimś czasie znów mógł zapalić. sprawdz wiec filtryablko pisze:Witam
Mam problem z golfem 4 TDI, gaśnie podczas jazdy, niezaleznie od prędkości. Nie zawsze mogę go od razu odpalić. Czasami udaje się to po 10 -15 minutach. Wymieniłem wszystkie filtry - paliwa, powietrza i oleju, jednak nic to nie pomogło. Proszę o pomoc