Ograniczenie predkośći do 120 km/h HELP!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ograniczenie predkośći do 120 km/h HELP!!!!!!
Witam !!!!!!
Posiadam vw golf 3 rocznik 93 z silnikiem 1.4 na 1-punktowym wtrysku ABD ze skrzynią przekładniową 085. Auto posiadam 2 lata i ostatnio zauwarzyłem, że diametralnie spadła prędkość na 5 biegu. Auto według producenta miało osiągać prędkość 160 km/h i po zakupie tego samochodu sprawdziłem osiągi i rzeczywiście auto osiągało tę prędkość. W tej chwili auto nie chce jechać szybciej niż 120 km/h. W aucie wymieniłem zurzyte sprzęgło i niestety skrzynie biegów w której doszło do uszkodzenia obudowy skrzyni . Kupiłem używaną skrzynię do takiego samego modelu i po jakimś czasie zauwarzyłem że auto nie osiąga już wyższych prędkości na 5 biegu niż 120 km/h. Proszę o radę czy to jest jakaś usterka mechaniczna czy coś innego!!!!!
HELLLP VW MANIAK
Posiadam vw golf 3 rocznik 93 z silnikiem 1.4 na 1-punktowym wtrysku ABD ze skrzynią przekładniową 085. Auto posiadam 2 lata i ostatnio zauwarzyłem, że diametralnie spadła prędkość na 5 biegu. Auto według producenta miało osiągać prędkość 160 km/h i po zakupie tego samochodu sprawdziłem osiągi i rzeczywiście auto osiągało tę prędkość. W tej chwili auto nie chce jechać szybciej niż 120 km/h. W aucie wymieniłem zurzyte sprzęgło i niestety skrzynie biegów w której doszło do uszkodzenia obudowy skrzyni . Kupiłem używaną skrzynię do takiego samego modelu i po jakimś czasie zauwarzyłem że auto nie osiąga już wyższych prędkości na 5 biegu niż 120 km/h. Proszę o radę czy to jest jakaś usterka mechaniczna czy coś innego!!!!!
HELLLP VW MANIAK
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
jesli to nie sprzęgło sprawdź linke od gazu, a szczególnie mechanizm przy wtrysku - regulujący skok pedału - i tym samym wtrysku. w moim przypadku wypadła blaszka i tez leciał max 120km/h. inne możliwości to nieszczelność układu paliwowo -powietrznego. proponuje sprawzić - napewno nie zaszkodzi -świece, kopułkę, palec, filtry. pozdrawiam
to niemozliwe zebysprzeglo sie slizgalo na piatym biegu jaknie slizga sie na nizszych. Zastanawiajace jest to jakie sa wtedy obroty, ale ja itek szukalbym w silniku a nie w skrzyni po wymianie. posprawdzaj elektryke uklad paliwowy rozrzad i sprawdz cisnienie w cylindrach. powodzonkakrecha89 pisze:jak masz linke od sprzegla z samo regulatorem czy recznie ja regulujesz ?? moze ci sie sprzego slizga bo masz zamocno podciagniete