Witam
Mam taki problem z wentylatorem nawiewu działał na biegu 2 i 4 teraz nie działa na żadnym. Według porady zamieszczonej tutaj zdjąłem plastik od strony pasażera aby się dostać do wentylatora, znalazłem go wyjąłem z plastiku, zdjąłem łopatki ale nigdzie nie znalazłem bezpiecznika termicznego Gdzie on jest ???. A jest jeszcze jedna sprawa że jak wentylator działał na biegu 2 i 4 to regulacja prędkości biegów się delikatnie stopiła było jakieś zwarcie i po tym przestał działać wentylator. W jaki sposób dobrać się do silniczka wycieraczek z tyłu (jak go sprawdzić czy jest dobry nie spalony - zamiast śrub są nity) wycieraczka nie działa od momentu zakupu auta. Dzięki za pomoc
Wentylator nawiewu + tylna wycieraczka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
jarekwolijn
- Nowicjusz

Co do wentylatora sprawdz wylacznik, czy jest na nim napiecie i czy na stykach jest dobry kontakt (od tego mogly sie wypalic i stopic troche pokretlo). A co do wycieraczki to sprawdz przewody miedzy klapa i karoseria (lubia tam pekac) i oczywiscie bezpiecznik. Nie wiem jak jest w MK3, ale w MK2 do wycieraczki dochodzily 3 przewody i trzeba sprawdzic czy pojawja sie na nich napiecie po wlaczeniu przelacznika.
Ok dzięki za info jak będę miał chwilę to zobaczęjarekwolijn pisze:Co do wentylatora sprawdz wylacznik, czy jest na nim napiecie i czy na stykach jest dobry kontakt (od tego mogly sie wypalic i stopic troche pokretlo). A co do wycieraczki to sprawdz przewody miedzy klapa i karoseria (lubia tam pekac) i oczywiscie bezpiecznik. Nie wiem jak jest w MK3, ale w MK2 do wycieraczki dochodzily 3 przewody i trzeba sprawdzic czy pojawja sie na nich napiecie po wlaczeniu przelacznika.