Przeciekanie wody do wnętrza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
marcos
Przeciekanie wody do wnętrza
Mam taki problem, otóż gdy popada deszcz zauważam w aucie (Golf II) z przodu od strony pasażera przemoczone dywaniki i ogólne objawy przeciekania wody. Niestety nie wiem dokładnie którędy może się ona dostawać do auta. Jeśli ktoś miał podobne problemy to prosił bym o wskazówki.
-
raf1al
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re: Przeciekanie wody do wnętrza
marcos pisze:Mam taki problem, otóż gdy popada deszcz zauważam w aucie (Golf II) z przodu od strony pasażera przemoczone dywaniki i ogólne objawy przeciekania wody. Niestety nie wiem dokładnie którędy może się ona dostawać do auta. Jeśli ktoś miał podobne problemy to prosił bym o wskazówki.
Moze to pomoze!!!
http://vw-scene.info/porada22.html
a nie ubywa ci płynu z chłodzącego mi ostatnio przeciekała nagrzewnica i tez nie moglem dojść skąd mam wodę
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)

Witam
Heh wina leży po stronie osłony podszybia. Ja nie miałem i działo się to samo. Założyłem popękaną ale ochraniała strone gdzie znajduje się krata wlotu dmuchawy i problem zniknął. Dodam że najlepiej jeśli przesmarujesz dmuchawę , u mnie bowiem woda naleciała do niej i piszczała . ALbo chciaż weź folię i zakryj od góry podszybie tak aby woda nie leciała do kraty wlotu powietrza . Możesz także coś pokombinować aby uszczlnić samą kratkę wlotu powietrza. WOda leci do niej gdyz ma niskie progi. Hmmm myślę ze jakaś folia podwinięta pod górę i też będzie OKK. Pamiętaj winna jest lewa strona podszybia. , prawą się nie przejmuj tam jest spad.

Heh wina leży po stronie osłony podszybia. Ja nie miałem i działo się to samo. Założyłem popękaną ale ochraniała strone gdzie znajduje się krata wlotu dmuchawy i problem zniknął. Dodam że najlepiej jeśli przesmarujesz dmuchawę , u mnie bowiem woda naleciała do niej i piszczała . ALbo chciaż weź folię i zakryj od góry podszybie tak aby woda nie leciała do kraty wlotu powietrza . Możesz także coś pokombinować aby uszczlnić samą kratkę wlotu powietrza. WOda leci do niej gdyz ma niskie progi. Hmmm myślę ze jakaś folia podwinięta pod górę i też będzie OKK. Pamiętaj winna jest lewa strona podszybia. , prawą się nie przejmuj tam jest spad.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
-
Przemo86
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
jeżeli tam masz wodę to prawdopodobnie wina leży po stronie źle zabezpieczonej kratki od dmuchawy, prawdopodobnie nie masz tego plastyku, który to osłania, zrób to przynajmniej prowizorycznie dopóki nie kupisz tego plastyku, tzn udrożnij te kanaliki odpływowe i zamontuj coś nad ten wlot
Maćkooo, po lewej patrząc od maski, po prawej normalnie
a tak w ogóle ja miałem drożne odpływy a nie miałem przez jakiś czas tego plastyku i też przeciekało
Maćkooo, po lewej patrząc od maski, po prawej normalnie
a tak w ogóle ja miałem drożne odpływy a nie miałem przez jakiś czas tego plastyku i też przeciekało