Kurciec wody w silniku TD o symbolu SB
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Kurciec wody w silniku TD o symbolu SB
Siemka.
W przy silniku diesla sb jest taki kruciec wodny z czujnikami... no i tam mi woda leci... powiedzcie mi jak moge to odkrecic bo tam dostepu wogle nie ma do niczego.. jest na to jakis myx?
W przy silniku diesla sb jest taki kruciec wodny z czujnikami... no i tam mi woda leci... powiedzcie mi jak moge to odkrecic bo tam dostepu wogle nie ma do niczego.. jest na to jakis myx?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
lol? to przewody od pompy tez? to tak jak w innych autach trzeba zdjac zderzak zeby wyminic zarowke w leflektorze...
[ Dodano: 23 Paź 2007 20:07 ]
spoko swiece zarowe wymienialem... krew mnie 4 raz zalala na swiecy za pompa... jak wykombinowales to zeby odkrecic te 2 srubki od tego krucca?
ja moge powiedziec jak ze swiecami sobie poradzilem :]
[ Dodano: 23 Paź 2007 20:07 ]
spoko swiece zarowe wymienialem... krew mnie 4 raz zalala na swiecy za pompa... jak wykombinowales to zeby odkrecic te 2 srubki od tego krucca?
ja moge powiedziec jak ze swiecami sobie poradzilem :]
-
- Użytkownik
- Kontakt:
nasadka sie tam nigdzie nie wcisne... z brzegu nie ma miejsca... a mowisz o tych duzych nasadkach? czy takich "na sruborket" a nie na grzechotke?
Ostatnio zmieniony wt paź 23, 2007 20:59 przez SkinnerPL, łącznie zmieniany 1 raz.
- GrzesiekPL
- Nowicjusz
- Kontakt:
lepiej kup sobie cały krucieć ja za mój w pro auto zapłaciłem 30 zł o 20 dychy mniej niż na allegro nie oszczędzaj i nie wal się z jakimiś oringami bo lepiej zrobić raz a porządnie chyba że masz ochote wchodzic 2 razy do tej samej dziury zabezpiecz łączenie dodatkowo silikonem i bedzie miodzio więcej nie będziesz miał z tą częścią problemu.Z odpowiednimi kluczmi wszystko zanjmuje godzinke.W 10 minut to się strzepać na silnik można a nie naprawiać swoje auto.Co innego czyjeś jak o niektórzy robi panowie wielcy mechanicy którzy jeszcze wczoraj byli malarzami
www.grzesieekPL.galeria.interia.pl
paruje Ci jeszcze bo dałeś silikon, zamontowałeś kruciec i zalałeś płynem układSkinnerPL pisze:3 godziny mi zajela wymiana krucca zalalem to silikonem ale gdzies tam jeszcze paruje plyn
a to nie jest dobre
jak silikonikiem sie robi to trzeba odczekać z co najmniej 4h aż zżeluje i dopiero zalać płynem układ chłodzenia
jak za wczesnie to płyn a tym bardziej pod ciśnieniem znajdzie najsłabszy w silikonie punkt i przeleci
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN