Kiepski poranny rozruch

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

b4x
Nowicjusz
Nowicjusz

Kiepski poranny rozruch

Post autor: b4x » wt paź 23, 2007 16:28

Golf MK3 1.9 td

Witam, mam problem z porannym rozruchem bądź jak auto postoi dłużej na zimnym. To ze świece są padnięte to już chyba wiem ( dziś bede je sprawdzać).

Kręcić kręci, ale nie zapala od razu. Kopci, kolor nie wiem bardziej biały czy bardziej niebieski, płynu ani oleju nie ubywa sprawdzałem parę razy.Jak już odpali to nie od razu na wszystkie cylindry. I dopóki sie dławi to dym ciągle leci

Po wymianie filtru powietrza jakby stracił na mocy
Coś się zapowietrzyło ?

Awatar użytkownika
norman
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: norman » wt paź 23, 2007 17:02

po wymianie filtra powierza nic nie jak nie pomoze wymiana siec to proponuje zmiezyc cisnienie na cylindrach

b4x
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: b4x » wt paź 23, 2007 20:31

nie zdołałem wykręcić ani jednej świecy, przeszkadza pompa (wtryskowa?) jedynie co sprawdziłem to ze prąd idzie do świec (chyba). Wszystkie świece na 1 plusie (możliwe) ?? Sprawa wygląda co najmniej kiepsko. Jak już sie lekko zagrzał to bez ssanie gasł :/ kopci:/. Na dniach spróbuje zaklepać jakiś termin u mechanika.

może macie jakieś pomysły ale na wolnych obrotach dusi sie i gaśnie rodzaj silnika chyba AAZ

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”