KOŃCÓWKA DRĄŻKA MK3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

michaltczew
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

KOŃCÓWKA DRĄŻKA MK3

Post autor: michaltczew » pt cze 24, 2005 11:33

Czesc. Mam pytanko. Podczas jazdy drzy mi kierownica popytalem znajomycj i mowia ze to moga byc koncowki drazka. Jak sie do nich dobraz czy trudno sie je wymienia duzo robocizny jak dla laika. I jaki jest koszt tych koncowek jesli ktos wymienial to prosilbym o cene. CZy lepiej auto oddac do mechanika aby tam lukna. Pozdrawiam

Kolarz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Kolarz » pt cze 24, 2005 11:39

A koła masz dobrze wyważone?? Proponuję od tego zacząć..

Kolarz

cobra333
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: cobra333 » pt cze 24, 2005 11:47

Wymiana końcówek wiąże się z ustwaieniem zbieżności takze i tak do mechaniora musisz się pofatygować A wybicie końcówki wiąze się bardziej z jej stukaniem na nierównościach a drżenie kierownicy to objaw wybitych opon lub wywazenia , lub krzywych tarcz hamulcowych ,pozrywanych tulei wahacza trzeba sprawdzić po kolei od wywazenia kół

MORE POWER

Awatar użytkownika
KRIS77
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: KOŃCÓWKA DRĄŻKA MK3

Post autor: KRIS77 » pt cze 24, 2005 11:56

michaltczew pisze:Czesc. Mam pytanko. Podczas jazdy drzy mi kierownica popytalem znajomycj i mowia ze to moga byc koncowki drazka. Jak sie do nich dobraz czy trudno sie je wymienia duzo robocizny jak dla laika. I jaki jest koszt tych koncowek jesli ktos wymienial to prosilbym o cene. CZy lepiej auto oddac do mechanika aby tam lukna. Pozdrawiam
Upuść troszkę powietrza tak 0,3 i się przejedź jak drgania się trochę zmniejszą tzn. że trzeba kółka wywżyć. Oczywiście później je dopompuj przed wyważeniem.
Pozdrawiam.

michaltczew
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: michaltczew » pt cze 24, 2005 12:40

Kola wywazone sa 2 razy i jest ok. Nawet po wymianie kol na letnie gosciu sprawdzal na jakiejs maszynie czy opony sa dobre czy sa rowne i tez jest ok. W takim razie od czego najlepiej zaczac ????

cobra333
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: cobra333 » pt cze 24, 2005 12:44

zacznij od sprawdzenia luzów na łozyskach drążkach koncówkach potem zbierzność A zwinklowane tarcze objawiają się drżeniem pedału hamulca i kierownicy lub tak jakby pulsowaniem auta podczas hamowania przy niskich prędkościach

MORE POWER

Awatar użytkownika
mACK
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: mACK » ndz cze 26, 2005 13:17

Mi tez drżała kierownica przy prędkości ok 100/h po wymianie końcówki drązka problem znikł :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”