Zalozony termostat i wywala wode ze zbiornika wyrownawczego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

toudik86
Mały gagatek
Mały gagatek

Zalozony termostat i wywala wode ze zbiornika wyrownawczego

Post autor: toudik86 » ndz paź 21, 2007 13:10

Wczesniej jak kupilem paska jezdzilem bez termostatu bylo lato i dawalo rade przyszla zima i juz dlugo sie nagrzewal wiec zalozylem termostat..... I odrazu cos mi nie gra wywala wode ze zbiornika wyrownawczego a temperatura wskazuje okolo 90 stopni :// waz wlotowy goryny do chlodnicy jest goracy a wychodzacy od dolu zimny i to mi sie nie podoba co moze byc tego przyczyna ? A termostat nowy oczywiscie
Ostatnio zmieniony ndz paź 21, 2007 14:19 przez toudik86, łącznie zmieniany 1 raz.

Toudi

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz paź 21, 2007 15:15

Brak odpowietrzenia, poczekaj, sprawdź cienki weżyk od zbiorniczka z jego króćcami,.
Albo źle załozony lub wadliwy termostat, który się nie otwiera. Górny wąż jest gorący bo sie do niego trochę gorącego płynu z głowicy cofa przez górny króciec, a przez chłodnicę płyn nie krąży z powodów jak napisałem.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”