Jak wyłączyć zwiększanie obrotów przy włączonej klimie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wyłączyć zwiększanie obrotów przy włączonej klimie?
Witajcie!
Czy orientuje się ktoś jak wyłączyć to zwiększanie obrotów?
Pozdrawiam
Czy orientuje się ktoś jak wyłączyć to zwiększanie obrotów?
Pozdrawiam
Re: Jak wyłączyć zwiększanie obrotów przy włączonej klimie?
u mnie to zwiekszanie obrotow bylo widoczne jak mialem klime nawalona po naprawie nic nie widac bo jak obroty wzrosna to kompresor je zmniejszy
Nie wiem jak jest w dwójce ale u mnie pod deską rozdzielczą w okolicy puszki z bezpiecznikami jest kostka koloru zielonego z dwoma kablami z jednej strony idą one od włącznika klimy w panelu środkowym a z drugiej strony do sterownika ECU pewnie u ciebie jest podobnie
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
AD6 Dzięki oblukam. Poszukam jeszcze przekaźnika od załączania kompresora, może on tym steruje.
Nie rozumiesz jak działa klima w mkII. Nie ma jak np w mk3 włącznika AC, tylko na panelu sterowania nawiewem są dodatkowe 3 położenia które załączają klime i do tego jest tak rozwiązane że ogrzewanie szyby również ją załącza w celu osuszenia wnętrza samochodu bo jak zapewne wiesz klima osusza powietrze i zmniejsza parowanie szyb. A wszystko sterowane jest podciśnieniami.norek111 pisze:czegos nie pojmuje wlaczasz klime jak kompresor odlaczyles ???