Gasnie silnik - dziwna akcja
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gasnie silnik - dziwna akcja
Jestem posiadaczem VW golfIII GTI 2.0 GTI 115KM Concept Colour. Od pewnego czasu pojawila sie dzina akcja. Silnik normalnie pracujac nagle gasnie. Zdarza sie to na wolnych obrotach lecz czasami takze poczas jazdy. Gdy zgasnie przez pewien czas nie daje sie uruchomic. Po jakis 2-3 minutach zaskakuje i jest ok. Nie ma reguly kiedy zgasnie. czasami jezdze 2-3 tygodnie i nic a czsami potrafi zgasnac 2 - 3 razy dziennie. Bylem w warsztacie.podlaczony byl do kompa i wszystko jest ok. wymienilem swiece i kable (beru) ale nadal gasnie. Jaka moze byc tego przyczyna i czy ktos z Was mial podobny przypadek? Slyszalem ze golfy III maja problemy z bezpiecznikami i przekaznikami, gdyz umieszczone sa one pod przednia szyba. Czy to moze byc to? Prosze o jakies rady badź wskazowki co robic. Z gory wielkie thx!!!
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony sob paź 20, 2007 15:08 przez peace_30, łącznie zmieniany 1 raz.
- gOOzOl
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
kolego jak masz fabryczny alarm to zobacz to http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75824
a jak nie to zobacz czy z kostka stacyjki wszystko ok
a jak nie to zobacz czy z kostka stacyjki wszystko ok
Re: Gasnie silnik - dziwna akcja
jak nie kostka to kolega mial podobny problem z alarmem podobno zimny lut w puszce alarmu
Ostatnio zmieniony sob paź 20, 2007 15:15 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
- gOOzOl
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
no dokladnie:) wrzucilem link do fotostory o alarmie 
jakby suie okazalo ze to ta plytka z alarmem jak ci sie nie chce wymieniac przekaznika albo czegos tam lutowac wystarczy zrobi most na wtyczce. ja tak mam ;p
jakby suie okazalo ze to ta plytka z alarmem jak ci sie nie chce wymieniac przekaznika albo czegos tam lutowac wystarczy zrobi most na wtyczce. ja tak mam ;p
Ostatnio zmieniony sob paź 20, 2007 15:17 przez gOOzOl, łącznie zmieniany 1 raz.
z tego co wiem to alarm nie jest fabryczny. Tak podejrzewam ze to sa zimne luty ale czy moze to byc wina przekaznikow? jak to w najprostszy sposob sprawdzic? Zauważylem, ze na chwile przed zganieciem jest taki dźwiek jak np. wlacznie kierunkowskazow. Strasznie mnie to irytuje no i co gorsza stwarza niebezpieczenstwo. Ostatnio silnik zgasl mi przy pred. 120km/h.
((