z tego co widze to:
- zapomniałem odłaczyć wtyczke przy słupku
- nie mogłem odkręcic srub z boku drzwi
- myslałem jak tą szybke wyjąć (teraz jeszcze raz spojrze przez ten otwór)
- no i nie wiem jak cięgno od klamki tylniej zdemontować ?
Sa dwa warsztaty, które chca to niby zrobic ok. 100 zł
[ Dodano: Pią Sie 17, 2007 22:42 ]
Panowanie demontowałem tylne drzwi : Tragedia jednym słowem , nikomu nie polecam
Zdjęcie tapicerki i odączenie kabli i odczępienie szyby - zaden problem każdy sobie poradzi.
Natomiast wyjęcie blachy i samego już zamka - porażka
Nie dość ze trzeba szyny odkręcać to jeszcze cięgno od klamki (?!?! - zdjąć jeszcze jakoś pojdzie, ale założyc %$%$ , ja musiałem wybić ten kawałek koło klamki ponieważ za cholere nie mogłem dojść i zbić nakrętki z tego g#$@ , jutro kupuje pożadny klej i doklejam ten element na przyszłość będzie prościej to zdjąć........jedynie takie pocieszenie
kolejny problem to wyjęcie szyby , a jak nie wyjęcie to szyby to wydostanie zamka !@#!#! przy okazji problem z takim uchwytem plastikowym od zamka mocowanym do blachy oraz drutami (od otwierania drzwi itd) mocowane to na jakies wsuwki w plastikowe tulejki (kto to wymyślil ?) , kolejny mniejszy problem podączanie kabla elektr........zajeło mi to wszystko jakies 5h.......to co chciałem zobaczyłem....wydaje mi sie ze pęknięta płyta od centralnego (luty były ok)....złożyłem to całość spowrotem (modląc się aby drzwi zamykały się normalnie i otwierały - i tu problem kolejny cięgno zakładane na klamke musi być założone miejwiecej w połowe , jak założyłem max. drzwi nie chciały sie otwierać) , może kupie uzywany zamek.....ale jak myśle o demontażu ponownie to @$@$@$ mnie bierze......
Zycze powodzenia innym

[ Dodano: Pią Sie 24, 2007 22:31 ]
witam:)
dzis ponownie przymierzyłem się do zamka tylniego....tym razem wymiana zajeła ok.45 min

zawsze to 140 w kieszeni bo tyle chcieli za wymiane.....
jedna rzecz która mnie zastanawia to jak zdjąć cięgno które łączy zamek z klamka.......nie mogłem znaleść dojścia wiec wybiłem to dzieki srubokrętowi i młotek (teraz skleje to

tak to wyglada :
http://www.allegro.pl/item225083048_vw_ ... zamka.html
widać ze są takie małe ząbki , u mnie one pękły i nakrętka spadła