ryglowanie nie dziala po odpieciu aku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ryglowanie nie dziala po odpieciu aku
Mam mały problem z centralnym tak mi się zdaje
otóż dziś odłączyłem aku aby ubrać go w zimowe ubranko
po ponownym podłączeniu zdaje się że wszystko ok,
ale nie działa ryglowanie drzwi i nie świeci ta diodka przy dzyndzlu od otwierania
centralny działa ok ale jak przekrecam drugi raz aby je zaryglowanc tak aby od srodka nie dalo rady otworzyc to pupa blada nie dziala
otóż dziś odłączyłem aku aby ubrać go w zimowe ubranko
po ponownym podłączeniu zdaje się że wszystko ok,
ale nie działa ryglowanie drzwi i nie świeci ta diodka przy dzyndzlu od otwierania
centralny działa ok ale jak przekrecam drugi raz aby je zaryglowanc tak aby od srodka nie dalo rady otworzyc to pupa blada nie dziala
z tego co wyczytałem to należy przeprogramowac VAGiem modu komfortu
no bez jaj za każdym odpięciem aku mam jeździć do serwisu
ps:ja mam alarm dokładany
no bez jaj za każdym odpięciem aku mam jeździć do serwisu
ps:ja mam alarm dokładany
Ostatnio zmieniony wt paź 16, 2007 17:16 przez KonradC, łącznie zmieniany 1 raz.
W instrukcji obsługi pisze, że po odłączeniu i ponownym podłączeniu akumulatora należy odtworzyć działanie elektrycznych szyb, spróbuj tak zrobić, może to pomoże. A więc "zamknąć samochód z zewnątrz zamkiem w drzwiach kierowcy albo pasażera. Pamiętac przy tym, aby całkowicie zamknąć wszystkie drzwi i okna.Odblokować samochód i ponownie zablokować zamkiem w drzwiach kierowcy lub pasażera. Kluczyk przytrzymać przy tym przez conajmniej 1 sekundę w położeniu zamykania. Funkcja podnoszenia i opuszczania szyby w drzwiach kierowcy i pasażera przedniego jest ponownie aktywna" Powodzenia.
Ostatnio zmieniony wt paź 16, 2007 23:39 przez Ryszardo, łącznie zmieniany 1 raz.
probowałem wszystkiego, wszystkie kable sprawdzone i nadal lipa
już nie mam pojęcia co robić
ps:
No i teraz mam mętlik jak cholera, szyber się zamyka z pilota i z kluczyka w zamku ale tylko wtedy gdy szyby są zamknięte jak zostawię je otwarte to za choler się nie zamknie
a i jeszcze jedna ważna rzecz odkąd padło mi te ryglowanie;zamykanie szyb
to od tego czasu nie działa mi brzęczyk od włączonych świateł
a szybki jak przedtem ni cholery nie chcą się zamknąć no i te ryglowanie nadal nie działa co zapobiega otwarciu drzwi od środka
jakieś pomysły
[ Dodano: 19 Paź 2007 11:22 ]
naprawdę nikt nie spotkał się z podobnym problemem
już nie mam pojęcia co robić
ps:
No i teraz mam mętlik jak cholera, szyber się zamyka z pilota i z kluczyka w zamku ale tylko wtedy gdy szyby są zamknięte jak zostawię je otwarte to za choler się nie zamknie
a i jeszcze jedna ważna rzecz odkąd padło mi te ryglowanie;zamykanie szyb
to od tego czasu nie działa mi brzęczyk od włączonych świateł
a szybki jak przedtem ni cholery nie chcą się zamknąć no i te ryglowanie nadal nie działa co zapobiega otwarciu drzwi od środka
jakieś pomysły
[ Dodano: 19 Paź 2007 11:22 ]
naprawdę nikt nie spotkał się z podobnym problemem
Ostatnio zmieniony pt paź 19, 2007 16:09 przez KonradC, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.