Skąd ta guma się tutaj wzieła...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
FLESZAR
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Skąd ta guma się tutaj wzieła...

Post autor: FLESZAR » śr cze 22, 2005 00:18

Mam problem. Dzisiaj z rana jak zwykle odpaliłem mojego sprzęta sumiennie rozgrzałem i ruszyłem do pracy. Po przejechaniu jakiś 600 metrów coś zaczeło bić na zakręcie wciskam sprzęgło aby się wsłuchać a tu nic. Myślałem że to przegub ale nie. Myślałem że amorek albo spręzyna od niego pękła ale też nie. Po dokładnym obejrzeniu wszystkiego zobaczyłem ze od strony pasażera na pół ośce znajduje się dziwna guma która po prostu sobie tam lata i czasami jak wejdzie i się kręci tam gdzie nie trza to obija się o blachy. Niemam pojęcia skąd ona się wysuneła ani co wiąże się z ekspoatacją w tym stanie. Kumpel który ze mna mieszka powiedział że może jest to guma od simeringu albo coś takiego. Jutro z rana pykne fotke elementu o którym mowa. Ma jakieś hmm 7-8 cm szerokości z cm grubości i sobie lata... Mam nadzieje że ktoś mi powie co to takiego i ewentualnie ile naprawa...

cobra333
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: cobra333 » śr cze 22, 2005 09:02

Nie ma co panikować jest to wyważenie półoski Ponieważ jedna jest krótsza a druga dłuższa a i waga jest różna więc założyli "ciężarek" zazwyczaj zwalają to z półosi i nic się nie dzieje

MORE POWER

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » śr cze 22, 2005 09:07

Ja nie miałem ale założyłem. Teraz przy dużych prędkościach nie czuję wibracji na nadwoziu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”