szarpanie silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
sawik160284
- Użytkownik

- Kontakt:
szarpanie silnika
w trakcie szarpania zimnego silnika w rury wydechowej wydostaja sie resztki niespalonego paliwa. czy to moze byc wina cewki zaplonowej?jak to sprawdzic?lub co to moze byc innego
-
sawik160284
- Użytkownik

- Kontakt:
-
sawik160284
- Użytkownik

- Kontakt:
nie mam LPG.moj silnik to 1.4 16V.przypomne moj problem.otoz po rozruchu zimnego silnika strasznie trzesie mi silnikiem i wlasnie wtedy zostaje mokra plama z tlumika. moze to filtr trzeba zmienic? jak go kupilem to tak nie bylo a teraz jest to juz uciazliwe i chyba nie jest normalnym zjawiskiem.czy ktos mial cos podobnego?jawel pisze:jeśli nie kopci na biało to raczej jest normalne. wewnątrz tłumika skrapla się para wodna i przy rozruchu z tłumika kapie woda. może masz LPG bo wtedy to zjawisko nasila się
To trzęsienie to inna para kaloszy ale jeśli nie kopci na biało i nie ubywa płynu chłodniczego nie wiązał bym tego trzęsienia z kapaniem z tłumika. przyczyn trzęsienia może być tysiąc może świece może kable może coś z wtryskiem najlepiej podłączyć auto pod kompa i nie zgadywać. Ale jeśli ubywa ci płynu chłodniczego może być to wina uszczelki pod głowicą.sawik160284 pisze:po rozruchu zimnego silnika strasznie trzesie mi silnikiem
Ostatnio zmieniony pn paź 15, 2007 18:35 przez jawel, łącznie zmieniany 1 raz.
one loVWe
-
sawik160284
- Użytkownik

- Kontakt:
jawel pisze:To trzęsienie to inna para kaloszy ale jeśli nie kopci na biało i nie ubywa płynu chłodniczego nie wiązał bym tego trzęsienia z kapaniem z tłumika. przyczyn trzęsienia może być tysiąc może świece może kable może coś z wtryskiem najlepiej podłączyć auto pod kompa i nie zgadywać. Ale jeśli ubywa ci płynu chłodniczego może być to wina uszczelki pod głowicą.sawik160284 pisze:po rozruchu zimnego silnika strasznie trzesie mi silnikiem
plynu mi nie ubywa odkad go kupielm wiec uszczelka odpada.