Problem z elektryczną szybą !!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z elektryczną szybą !!!!
Witam , spalił mi się silnik elektrycznej szyby lewej golf III z 1994 roku, mam teraz straszny problem ,ponieważ nie mogę dostać tego , i mam pytanie w zwiazku z tym czy będzie pasować coś od innego auta ?? np od golfa IV ?? passata ?? ,może ktoś już z tym kombinował ??
-
- Użytkownik
- Kontakt:
szyba
no właśnie lewego od kierowcy nie ma wogóle i to jest problem ,a jak jest to na 5 minut i drogi i bardzo rzadko a ja już szukam ponad miesiąc
[ Dodano: 15 Paź 2007 10:41 ]
spalił się na 100 % widać po uzwojeniu , i cały zglijowany
[ Dodano: 15 Paź 2007 10:41 ]
spalił się na 100 % widać po uzwojeniu , i cały zglijowany
szukaj na allegro gościa z Gorlic , ma sporo częsci do golfa , zadzwoń do niego , miałem gdzies numer ale zgubiłem , ja do niego jeżdże osobiscie i wiem że jak nie ma wystawionego na allegro to może mieć
[ Dodano: 15 Paź 2007 10:46 ]
ale jak masz spalony wirnik lub stojan to będzie pasował z prawego , a nawet powinien pasować od tylnej szyby
[ Dodano: 15 Paź 2007 10:46 ]
ale jak masz spalony wirnik lub stojan to będzie pasował z prawego , a nawet powinien pasować od tylnej szyby
silniczek
to jest ten numer do tego gościa ??
[ Dodano: 15 Paź 2007 11:30 ]
dzwoniłem nie ma ten gościu i lipa , noi ja się włąśnie zastanawiałem czy od tylniej szyby silnik będzie pasował , robił ktoś takie coś już ?>?
[ Dodano: 15 Paź 2007 11:30 ]
dzwoniłem nie ma ten gościu i lipa , noi ja się włąśnie zastanawiałem czy od tylniej szyby silnik będzie pasował , robił ktoś takie coś już ?>?
Same silniki są takie same w każdych drzwiach. Ja osobiście przełożylem z tylnej prawej szyby do drzwi kierowcy i działa.
Oprócz tego już ci tu pisałem: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=126262
, że przy odrobinie sprytu można doprowadzić do tego, że silniki od innych modeli volkswagena zadziałają.
Oprócz tego już ci tu pisałem: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=126262
, że przy odrobinie sprytu można doprowadzić do tego, że silniki od innych modeli volkswagena zadziałają.
elektryczne szyby
Witam ,udało mi się kupić silnik oryginalny w przyzwoitej cenie , ale niestety nie działa .Sprawdziłem na krótko i sam silnik jest dobry , ale moduł jest inny niż ja mam , na pewno nowszy , czy to może mieć znaczenie ??? nie jestem w stanie sprawdzić czy moduł jest dobry , zakładałem już mój stary i to samo zero reakcji , co teraz zrobić ?? .A może to nie wina modułu tylko jest jeszcze jakiś przekaźnik który się spalił, wtedy gdy spaliła się szyba ?? sam już nie wiem co robic...
ee
kupiłem silnik z modułem i tak założyłem , i nic , potem przełożyłem stary moduł i nie działa , potem znowu ten nowy i nie działa , przewody w porządku.. i nie wie co dalej
[ Dodano: 18 Paź 2007 15:44 ]
Poprostu się jaja dzieją , nagle zaczął działać silnik ale sam jeszcze nie zkręcony ani do prowadnic, ani srubkami , normalnie działał przyciskiem , wziąłem go odłączyłem i skręciłem moduł , a potem do prowadnic , podpiąłem pod wiązkę i patrze nie działa !!!!!!!!!!!!!!! , co jest , z powrotem rokręciłem wziąłem sam moduł z silniczkiem nie zkręcony i podłączyłem i patrze nie działa !!!!.Następnie wziąłem przewód i na krótko w kostce od przycisku zaczałem grzebać i patrze chodzi elegancko góra i dól , no to znowu zkręciłem i założyłem patrze nie działa !!!, rokręciłem ponownie i nic nie działa już wogóle , nie chce chodzić ,, napięcie dochodzi wszystko jest ok a nie chodzi .Zastanawiam się ciągle nad tym modułem , bo jest on inny niż miałem nowszy (simenes) , i może on nie chce współpracować z przyciskiem , no ale jak to jest że dwa razy działało a teraz wogóle ,już zgłupiałem nie wiem co robić >>>>.....
[ Dodano: 18 Paź 2007 15:44 ]
Poprostu się jaja dzieją , nagle zaczął działać silnik ale sam jeszcze nie zkręcony ani do prowadnic, ani srubkami , normalnie działał przyciskiem , wziąłem go odłączyłem i skręciłem moduł , a potem do prowadnic , podpiąłem pod wiązkę i patrze nie działa !!!!!!!!!!!!!!! , co jest , z powrotem rokręciłem wziąłem sam moduł z silniczkiem nie zkręcony i podłączyłem i patrze nie działa !!!!.Następnie wziąłem przewód i na krótko w kostce od przycisku zaczałem grzebać i patrze chodzi elegancko góra i dól , no to znowu zkręciłem i założyłem patrze nie działa !!!, rokręciłem ponownie i nic nie działa już wogóle , nie chce chodzić ,, napięcie dochodzi wszystko jest ok a nie chodzi .Zastanawiam się ciągle nad tym modułem , bo jest on inny niż miałem nowszy (simenes) , i może on nie chce współpracować z przyciskiem , no ale jak to jest że dwa razy działało a teraz wogóle ,już zgłupiałem nie wiem co robić >>>>.....