Ciezko odpala

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Dzaba83
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Ciezko odpala

Post autor: Dzaba83 » sob paź 06, 2007 20:41

Mam maly problemik ktory mnie bardzo drazni bo nie lubie jak cos jest nie dograne :(

Mianowicie ciezko mi odpala musze pare sekund przytrzymac zawsze cykal na dotyk nie zaleznie czy zimny czy cieply teraz niewazne czy rano czy w dzien czy zimny czy cieply to pali dopiero po paru sekundach :(

zaczelo to sie dziac od dzisiaj

wspomne ze tydz temu bylem sobie zbadac z ciekawosci ciesnienie w cylindrach i mialem 10 - 9,5 - 10 - 10 nie wiem moze gosciu to jakos nieforunnie zrobil

kable nowe beru , palec , kopulka tez beru swiece NKG filtr powietrza i filtr paliwa od 5 tys km wymienione no i tydz temu nowy akumulator

swiece byly ladne biale nie bylo na nich zadnego nagaru

[ Dodano: 06 Paź 2007 20:44 ]
moze to cos z rozrusznikiem ??

a i po odpaleniu silnik ladnie rowno pracuje

posłużę Vagiem

Awatar użytkownika
GTH
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: GTH » sob paź 06, 2007 20:47

Jezeli rozrusznik to slyszalbys ze jest cos nie tak, sprawdz gume pod monowtryskiem

Awatar użytkownika
Dzaba83
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Dzaba83 » ndz paź 14, 2007 20:37

zaobserwowalem cos takiego

po zgaszeniu na gazie - ciezko zapala na benzynie. chociaz zdarzy sie ze cyknie na dotyk

przy zagrzanym silniku gdy zgasze na BP i chce odrazu adpalic na gazie to trzeba pokreic

gdy przed zgaszeniem przeloncze na gaz po chwili zgasze i chce odpalic na Bp to tez czeba pokrecic

a niekiedy wszystko jest ok ( raz dobrze raz nie ma znaczenia czy czy zimny czy cieply ) i sam juz nie wiem

podejrzewałem juz pompe paliwa ale gdy na rozgrzanym silniku odpalalem odrazu na LPG to tez musialem pokrecic

moze cos z zaplonem - tylko wspomne ze niekiedy wszystko jest ok

Instalke mam rok zrobilem 14 tys bez zadnych wyzyt u gazownika - czy przyczyna moze byc filtr gazu i ( sluszalem o jakims spuszczaniu syfu z reduktora czy cos takiego ??

[ Dodano: 14 Paź 2007 20:39 ]
zawsze , tylko i wylacznie tankuje na stacji BP

[ Dodano: 14 Paź 2007 20:42 ]
LPG i Bede

ostatnie 2 tankowania lalem bp 98

wtryski maja cos wspulnego z gazem ?? moze dolac do benzyny jakis przeczyszczający plyn do czyszczenia wtryskow??

posłużę Vagiem

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”