Urwala sie sruba mocujaca pol os

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marian__
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Urwala sie sruba mocujaca pol os

Post autor: marian__ » ndz paź 14, 2007 12:41

witam. nie dawno pisalem ze odkrecila sie pol os wiec kupilem nowe sruby o twardosci 8,8 i je przykrecilem a ostatnio wracajac dodomu odkrecila sie znow na nowych srubach tylko teraz jedna sie urwala. co teraz mam zrobic jesli polowa sruby zostala w srodku??

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » ndz paź 14, 2007 14:28

Sa specjalne narzedzia do odkrecania takich srub. Wiec mysle ze roboty troche bedzie ale nie powinno byc zle, a te zruby albo dawaj na kleju a;lbo z dobrymi podkladkami sprezystymi i dokrecaj momentem zalecanym przez producenta.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » ndz paź 14, 2007 14:31

marian__ pisze:o teraz mam zrobic jesli polowa sruby zostala w srodku??
z nawierceniem otworu będzie problem raczej wykrętaka nie zastosujesz mozna ewentualnie ( hewtnąć )elektroda kawałek śruby z łbem

djozi21
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: djozi21 » ndz paź 14, 2007 14:55

a jakie kupiłeś śruby ? takie zwykłe 8.8 czy właśnie do przykręcania półosi ja wymieniałem wszystkie i płaciłem 60 gr za śrubę i na końcu był klej żeby sie nie wykręcały, a jeśli kleju nie było to spokojnie powinno sie udać wykręcić ale musisz ściągnąć półoś, mi sie udało śrubokrętem , bo tak fajnie sie urwała, gorzej jak była z klejem to wtedy albo rozwiercić i wykrętakiem albo spawarka

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”