Kable od elektryki lusterek gdzie wpiac?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Kable od elektryki lusterek gdzie wpiac?

Post autor: grax » ndz paź 07, 2007 14:45

Witam mam takie wtyczki od strony kierowcy. Gdzie je wpiac do bezpiecznikow? Czy gdzies tam jest kabel jakis :

Obrazek

I od strony lusterka nie mam wtyczki tylko same bolce, wiec ktory kolor do ktorego wpiac? napiszcie:

Obrazek

I z drugiej strony jest taki brazowy kabel, gdzie go wpiac

Obrazek
Ostatnio zmieniony pn paź 08, 2007 18:26 przez grax, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
JayT
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: JayT » ndz paź 07, 2007 14:51

Człowieku, dalej męczysz ten temat? Podałem Ci już schemat, na którym wszystko masz opisane: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... t=#1409662
Bez urazy, ale jeśli nie potrafisz złożyć tego do kupy na podstawie schematu, to może powinieneś dać sobie spokój? :bajer:
Poza tym zamiast ciągnąć wątek w poprzednim temacie, zaśmiecasz forum kolejnym, niemal identycznym... oferowałem Ci pomoc w poprzednim temacie, ale Ty wolisz założyć nowy... ręce opadają ](*,)

Moje VWozidło spala średnio: Obrazek i Obrazek

marecki_vitor
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marecki_vitor » ndz paź 07, 2007 14:57

Człowieku jak juz wg poprzedniego schematu który ci kolega podesłał nie mozesz tego poskładać to ja już nie wiem co o tym myslec , takie cos moj braz (10lat) by poskładał . Pozwodzenia :roll: #-o

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grax » ndz paź 07, 2007 15:10

hehe spoko tylko kolo bezpiecznikow nie moge za cholere znlesc dwoch wtyczek gdzie wpiac kble ze zdjecia pierwszego :)

Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz paź 07, 2007 15:12 przez grax, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
JayT
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: JayT » ndz paź 07, 2007 22:28

grax pisze:hehe spoko tylko kolo bezpiecznikow nie moge za cholere znlesc dwoch wtyczek gdzie wpiac kble ze zdjecia pierwszego :)
Ta z kablem czarno/białym ma być podpięta do bezpiecznika nr 14 (jest na schemacie :bajer: )
A drugi kabel jaki ma kolor?
Jeśli biały - to od podgrzewania lusterek, musisz podpiąć tam, gdzie po włączeniu ogrzewania tylnej szyby pojawi się napięcie. Ze skrzynki bezpieczników wychodzi kabel biało/zielony, w tamtych okolicach sprawdź :bajer:
Tu masz schemat podgrzewaczy szyb i lusterek:
Obrazek

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grax » wt paź 09, 2007 16:44

na pierwszym zdjeciu w pierwszym poscie jest fotka dwoch wtyczek..ziel i wejscia BIALego..

wlasnie montuje el lusterka wiazki te i ta ziel wtyczke zlanazlem gdzie podlpac i podpialem , mase brazowa tez do szpuli a za nic nie moge znalesc bialej wtyczki z jednym zabkiem na bialo-ziel kablu, gdzie ona moze sie znajdowac, pomozcie..do el lusterek..
Ona chyba jest od podgrzwania lusterek, a moze moja wersja golfa nie miala podgrzew tylko same el.hmmm ale i tak nie dziala nic...to chyba musze to podpiac tez..

Awatar użytkownika
JayT
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: JayT » wt paź 09, 2007 20:16

grax pisze:Ona chyba jest od podgrzwania lusterek, a moze moja wersja golfa nie miala podgrzew tylko same el..
Nie chyba, a na pewno - pisałem Ci na GG :panna:
Poza tym elektryczne lusterka w 99,99% sa również podgrzewane. Jeżeli nie możesz znaleźć wtyczki, to wepnij się po prostu w kabel biało/zielony, idący od włącznika ogrzewania tylnej szyby - tylko wcześniej upewnij się miernikiem, czy dobry przewód nacinasz :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”