problem z kluczykiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z kluczykiem
Witam Wszystkich
Mam następujący problem kupiłem niedawno golfika IV 1,6 98 prosto z niemiec
niestety mam w kpl tylko jeden kluczyk chciałbym dorobić 1 szt na zapas w punktach z kluczami dorobić sam klucz nie ma problemu zaczyna sie problem z calą elektroniką przy kluczyku czy ktoś może doradzić co mogę zrobić w tej sprawie
Mam następujący problem kupiłem niedawno golfika IV 1,6 98 prosto z niemiec
niestety mam w kpl tylko jeden kluczyk chciałbym dorobić 1 szt na zapas w punktach z kluczami dorobić sam klucz nie ma problemu zaczyna sie problem z calą elektroniką przy kluczyku czy ktoś może doradzić co mogę zrobić w tej sprawie
odczytać kod z immobilisera.
najprościej jest pojechać do serwisu podać VIN auta (przyslą ci dorobiony kluczyk z właściwym transponderam) a potem to zakodować. masz gwarancje i ubezpieczyciel się nie przypieprzy że kluczyk "jakiś taki nieoryginalny". sporo to kosztuje ale może warto.
wiem wiem, zaraz zostanę posądzony o prace w ASO. oświadczam wszem i wobec że nie pracuje w ASO VW !!.
pzdr wszystkich.
najprościej jest pojechać do serwisu podać VIN auta (przyslą ci dorobiony kluczyk z właściwym transponderam) a potem to zakodować. masz gwarancje i ubezpieczyciel się nie przypieprzy że kluczyk "jakiś taki nieoryginalny". sporo to kosztuje ale może warto.
wiem wiem, zaraz zostanę posądzony o prace w ASO. oświadczam wszem i wobec że nie pracuje w ASO VW !!.
pzdr wszystkich.
czyli zostaje tylko aso i pewnie koszty głowa boli nawet nie zapytam ile bo pewnikiem ze 1000 zł hi hi ale coś trzeba pomyślec
jak by kto miał inny pomysł proszę o podpowiedz
Pozdrawiam
[ Dodano: 09 Paź 2007 14:54 ]
a co bys podpowiedział gdzie sie udać troszkę poruszam sie po polsce
jak by kto miał inny pomysł proszę o podpowiedz
Pozdrawiam
[ Dodano: 09 Paź 2007 14:54 ]
mam w kluczu jakieś krypto i nikt w okolicach nie jest w stanie sobie z tym poradzićxisio pisze:idz gdzie dorabiaja klucze i skopiuja ci kluczi i kod na nowy immo. Koszt znacznie mniejszy niz orginalnie a dziala tak samo.
a co bys podpowiedział gdzie sie udać troszkę poruszam sie po polsce
Witam ponownie. Jeżeli nie masz kodu PIN, to niestety nie każdy punkt dorabiający kluczyki Ci to zrobi. Jak zdobędziesz kod PIN to już jest z górki ponieważ Każdy nowy kluczyk służący do zapalania samochodu posiadającego immobilizer musi przejść procedurę adaptacji, czyli zarejestrowania w sterowniku immobilizera. Również w przypadku wymiany sterownika immobilizera niezbędnym jest przeprowadzenie tej procedury dla wszystkich kluczyków.
Procedura adaptacji kluczyków jest już znana i opisywana, ja zacytuję tu tylko początek:
wkładamy prawidłowy kluczyk do stacyjki (taki, którym można uruchomić silnik) i włączamy zapłon,
w programie wybieramy opcję [Immobilizer],
jeśli nie nastąpiło połączenie, oznacza to że immobilizer obsługiwany jest przez sterownik liczników, więc należy wybrać opcję [Liczniki (inspekcje)],
następnie z opcji wybieramy [Logowanie],
jako kod wpisujemy numer zaczynający się od 0 i następnych 4 cyfr, które znajdują się na blaszce dołączonej do kluczyków, czyli kod PIN..
Procedura adaptacji kluczyków jest już znana i opisywana, ja zacytuję tu tylko początek:
wkładamy prawidłowy kluczyk do stacyjki (taki, którym można uruchomić silnik) i włączamy zapłon,
jeśli nie nastąpiło połączenie, oznacza to że immobilizer obsługiwany jest przez sterownik liczników, więc należy wybrać opcję [Liczniki (inspekcje)],
jako kod wpisujemy numer zaczynający się od 0 i następnych 4 cyfr, które znajdują się na blaszce dołączonej do kluczyków, czyli kod PIN..
valerio
valerio pisze:Witam ponownie. Jeżeli nie masz kodu PIN, to niestety nie każdy punkt dorabiający kluczyki Ci to zrobi. Jak zdobędziesz kod PIN to już jest z górki ponieważ Każdy nowy kluczyk służący do zapalania samochodu posiadającego immobilizer musi przejść procedurę adaptacji, czyli zarejestrowania w sterowniku immobilizera. Również w przypadku wymiany sterownika immobilizera niezbędnym jest przeprowadzenie tej procedury dla wszystkich kluczyków.
dzieki za informację ale kodu pin i tak nie zdobędę bo nie mam z kąd autko przyjechało z niemiec muszę coś myslec inaczej dzieki narazie za pomoc
230zł + 2 tygodnie czekania - ściągną ci orginalny kluczyk do twojego auta (warunek - nie bylo zmieniane immo i nie były zmieniane zagary)darek2504 pisze:czyli zostaje tylko aso i pewnie koszty głowa boli nawet nie zapytam ile bo pewnikiem ze 1000 zł
[ Dodano: Sro Lis 07, 2007 10:30 pm ]
to dużo - 150zł w Skierniewicach mi zaproponowano + koszt kluczykaemce pisze:Ja biorę 250 - 300 Na oryginalnym trochę więcej