Po kupnie urzywanego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po kupnie urzywanego
chciałem zasięgnąć fachowej porady urzytkowników golfa
wiadomoze po zakupie urzywanego samochodu nalezy zmienić pasek rozrządu jaki jest tego koszt??
i jeszcze jaki olej najlepij nalać
jakie świece
przewody WN
płyn do wspomagania
i jaki był by tego całkowity koszt ??
wiadomoze po zakupie urzywanego samochodu nalezy zmienić pasek rozrządu jaki jest tego koszt??
i jeszcze jaki olej najlepij nalać
jakie świece
przewody WN
płyn do wspomagania
i jaki był by tego całkowity koszt ??
z przyczyn technicznych podpisu brak do odwołania z powazaniem Dyrekcja
(Oo=vw=oO)
BMW--> Bydło Ma Wozidło
(Oo=vw=oO)
BMW--> Bydło Ma Wozidło
Jesli chodzi o rozrzad to pasek paskiem. Radze wymienic tez rolki (prowadzaca i napinajaca) bo moglybyc w ogole nie wymieniane.
Poza tym polecam wymienic filtr paliwa, i filtr powietrza no i jesli kiepsko dmuchawa wieje w srodku to filtr kabinowy (25z).
pasek+rolki = 400zl
Jesli chodzi o olej to zalezy od silnika ja mam diesela i z dosc duzym przebiegiem (185tys) to podobno nie mozna juz lac pelnego syntetyka tylko pol syntetyczny. U siebie wymienilem na castrol.
Poza tym polecam jechac na jakis przeglad tzn taki z podpieciem pod kompa i generalnie sprawdzanie samochodu.
Tez nie dawno kupilem na pocz kwietnia golfika ale na przegladzie jeszce nie bylem musze sie wybrac. A wymienilem to co opisalem
Poza tym polecam wymienic filtr paliwa, i filtr powietrza no i jesli kiepsko dmuchawa wieje w srodku to filtr kabinowy (25z).
pasek+rolki = 400zl
Jesli chodzi o olej to zalezy od silnika ja mam diesela i z dosc duzym przebiegiem (185tys) to podobno nie mozna juz lac pelnego syntetyka tylko pol syntetyczny. U siebie wymienilem na castrol.
Poza tym polecam jechac na jakis przeglad tzn taki z podpieciem pod kompa i generalnie sprawdzanie samochodu.
Tez nie dawno kupilem na pocz kwietnia golfika ale na przegladzie jeszce nie bylem musze sie wybrac. A wymienilem to co opisalem
Tylko Ty masz MK3 1.9TDI a kolega "gajczyk" ma MK2 1,6 a to jest róznica!bor0wy pisze:ty to bardzo malo jakos
bo u mnie to wymiana rozrzadu rolek, oleju i filtrow kosztowala 800zl i koles w sumie wzial za robote cos kolo 100 wiec prawie po kosztach.
bo same czesci od cholery
rozrzad z rolkami - 400zl
olej - ze 150zl
filtry tez troche
jeżeli masz na myśli moje polo to rocznik 2004taz pisze:Polo jego ma 1,2 pojemności sądząc po opisie więc nie ma co pisać ile kosztuje rozrząd do TDi. Ciekawe tylko z którego roku.
a mi chodzi o rozrząd do golfa mk2 1.8 RP (bo polo jest ojca)
z przyczyn technicznych podpisu brak do odwołania z powazaniem Dyrekcja
(Oo=vw=oO)
BMW--> Bydło Ma Wozidło
(Oo=vw=oO)
BMW--> Bydło Ma Wozidło
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dajcie zarobic innym to i ktos da wam zarobic.
Wymiana oleju gratis, koszt 120zl a rece masz czyste.
Mimo ze przyjemnie cos jest zrobic, to jednak przecietnemu uzytkownikowi zejdzie sie z tym 3x dluzej, a i tak nie masz pozniej pewnosci czy dobrze wszystko zrobiles wiec jedziesz do majstra. A jak on ci to wszystko zmieni, to jedziesz na normalna regulacje i juz.
Wymiana oleju gratis, koszt 120zl a rece masz czyste.
Mimo ze przyjemnie cos jest zrobic, to jednak przecietnemu uzytkownikowi zejdzie sie z tym 3x dluzej, a i tak nie masz pozniej pewnosci czy dobrze wszystko zrobiles wiec jedziesz do majstra. A jak on ci to wszystko zmieni, to jedziesz na normalna regulacje i juz.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek