Lusterko elektryczne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Lusterko elektryczne
Mam problem z lusterkiem elektrycznym.Silniczek działa,bo słychać,ale nie porusza się szkło.Co to może być za usterka i jak to naprawić?
- sebekgliwice
- Mały gagatek
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Witaj ja w moim MK3 miałem tez problem ale u mnie lustro zostało stłuczone więc kupiłem nowe całe lusterko i okazało sie ze tak :
Z drugiej strony samego szkła są 2 zębatki (pion i poziom) jedna jest na dole lustra a druga (jeśli patrzeć na zamontowane szkło ), to po prawej stronie . w zaleznosci o którą stronę ci chodzi a mianowicie o prawe czy lewe lusterko to musisz juz sam sie dowiedziec gdzie są bo to co podałem jest w prawym
U Mnie jak widać wszystko sie połamało a zębatka została w silniczkach
Ok i na koniec jeszcze jedna fotka z szkłem i tak :
na czerwono zaznaczyłem takie blaszki sprężynujące które pomagają silnikom ustawiać lustro
na żółto są właśnie te zębatki a raczej półtorej zębatki
PS: Uważaj przy rozbieraniu jest to bardzo delikatna rzecz
Z drugiej strony samego szkła są 2 zębatki (pion i poziom) jedna jest na dole lustra a druga (jeśli patrzeć na zamontowane szkło ), to po prawej stronie . w zaleznosci o którą stronę ci chodzi a mianowicie o prawe czy lewe lusterko to musisz juz sam sie dowiedziec gdzie są bo to co podałem jest w prawym
U Mnie jak widać wszystko sie połamało a zębatka została w silniczkach
Ok i na koniec jeszcze jedna fotka z szkłem i tak :
na czerwono zaznaczyłem takie blaszki sprężynujące które pomagają silnikom ustawiać lustro
na żółto są właśnie te zębatki a raczej półtorej zębatki
PS: Uważaj przy rozbieraniu jest to bardzo delikatna rzecz
Przekrecasz wklad lusterka w skrajne polozenie boczne i delikatnie malym plaskim wkretakiem podwadzasz zaczepy...rekin01 pisze:No dobrze,tylko jak rozebrać to lusterko,żeby czegoś jeszcze bardziej nie uszkodzić?
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...