Gniazdko pod klapką nad zapalniczką - do czego służy?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gniazdko pod klapką nad zapalniczką - do czego służy?
Witam wszystkich!
Mam być może głupie pytanie, ale zależy mi bardzo na odpowiedzi. Wczoraj zauważyłem, że nad zapalniczką jest klapka, po której zdjęciu znajduje się jakieś dziwne gniazdko. Do czego ono służy? Czy jest tam napięcie?
Bardzo proszę o odpowiedź. Zamontowałem woltomierz w popielniczce i muszę gdzieś się podłączyć z napięciem. Jakby w w/w gniazdku było napięcie nie musiałbym wyjmować zapalniczki
Pozdrawiam
Mam być może głupie pytanie, ale zależy mi bardzo na odpowiedzi. Wczoraj zauważyłem, że nad zapalniczką jest klapka, po której zdjęciu znajduje się jakieś dziwne gniazdko. Do czego ono służy? Czy jest tam napięcie?
Bardzo proszę o odpowiedź. Zamontowałem woltomierz w popielniczce i muszę gdzieś się podłączyć z napięciem. Jakby w w/w gniazdku było napięcie nie musiałbym wyjmować zapalniczki
Pozdrawiam
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
zmick to OBD2 - gniazdo diagnostyczne jak już koledzy Ci napisali
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
Czyli lepiej zostawić je w spokoju i lepiej woltomierz dolutować do zapalniczki?Chmielu pisze:zmick to OBD2 - gniazdo diagnostyczne jak już koledzy Ci napisali
Może wiecie jak się dobrać (wyjąć) do zapalniczki, żeby można było od tyłu do kabelków się wlutować. Oczywiście tak, żeby konsoli środkowej nie połamać?
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ale tam nie masz napięcia takiego jak potrzebujesz.zmick pisze:Czyli lepiej zostawić je w spokoju i lepiej woltomierz dolutować do zapalniczki?
To jest złącze diagnostyczne.
Zostaw to w spokoju bo będziesz chciał kiedyś zobaczyć co boli Golfa a tu kicha bo złącze rozwalone....
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Podaj mi emial na PW lub GG a wyślę Ci jakieś fotki bo chyba coś posiadam w tym temacie
(mowa o dostaniu sie do zapalniczki)
(mowa o dostaniu sie do zapalniczki)
Ostatnio zmieniony wt sie 14, 2007 13:17 przez todzio, łącznie zmieniany 1 raz.