hyper74 pisze:W łodzi rozmawiałem z kolegą który prowadzi sklep VW - AUDI z używanymi gratami i zaproponował mi za jedyne 2000 pln swap silnika z 1.6PN na monopunktowym wtrysku paliwa na silnil 1.8 na pełnym wtrysku lub silnik G60. Wstawiam auto dziś i za tydzień odbieram NOWE autko. wymiana wszystkiego co jest potrzebne . A 1.6 bym gdzieś tam sprzedał bo mam zaledwie 185 tyś kilometrów przebiegu a silnik był cały czas servisowany w VW bo auto z niemiec w listopadzie do polski przywiozłem. wiec gra warta świeczki. czyż nie . napewno jakiś tam amator który jeżdzi 1.3 zamieni sobie za nieduże pieniążki na 1.6 z monopunktem. Napewno poczuje różnice.
a gdzie ty tam masz monopunikt w PN??????
tak tylko ku sprostowania p[ytam.
co do przekładki to panowie, mocny silnik wieksze i mocniejsze hamulce i przód i tył!! to podstawa do jakiej kolwiek jazdy i warunek bezpieczenstwa.
jak juz przełoozysz ten silnik to polecam od razu zmienic rozrząd i jechać do pożadnego mechaniora na ogledziny.
aha, moze nech od razu zmienia rozrząd jak silnik na wierzchu, tak dużo łatwiej:) niz sw upakowanej duzej jednostce wewnatrz komory silnikowej.