Bieg wsteczny w MK III GTI - duży problem.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Bieg wsteczny w MK III GTI - duży problem.
Witam,
mam problem z wstecznym biegiem w MK III GTI z 1996 roku (skrzynia "chyba" DPA lub DPQ 020).
Wsteczny wchodzi idealnie tak jak reszta biegów ale gdy się na nim jedzie to skrzynia "wydaje" bardzo dziwne odgłosy tak jakby, albo wałek, albo łożysko albo jakieś trybko było wysypane.
Przypuszczam, iż powodem tego było wrzucenie wstecznego i puszczenie sprzęgła gdy auto jeszcze jechało do przodu.
Gdyby ktoś posiadał jakiś schemat wnętrza skrzyni, wyszczególnione wszystkie podzespoły to bardzo prosze o maila lub wklejenie czegoś na forum.
A przy okazji ile oleju wchodzi do takiej skrzyni?
Dzieki.
ks1@1gb.pl
mam problem z wstecznym biegiem w MK III GTI z 1996 roku (skrzynia "chyba" DPA lub DPQ 020).
Wsteczny wchodzi idealnie tak jak reszta biegów ale gdy się na nim jedzie to skrzynia "wydaje" bardzo dziwne odgłosy tak jakby, albo wałek, albo łożysko albo jakieś trybko było wysypane.
Przypuszczam, iż powodem tego było wrzucenie wstecznego i puszczenie sprzęgła gdy auto jeszcze jechało do przodu.
Gdyby ktoś posiadał jakiś schemat wnętrza skrzyni, wyszczególnione wszystkie podzespoły to bardzo prosze o maila lub wklejenie czegoś na forum.
A przy okazji ile oleju wchodzi do takiej skrzyni?
Dzieki.
ks1@1gb.pl
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
No i właśnie problem w tym, że tak zrobiłem i nie wypłyneło nic.
A biegi do przodu ciche jak malina.
Obawiam się żeby w czasie jazdy nie zablokowało mi skrzyni.
Nie wiem czy rozbierać czy szukać używki co też wiąże się z pewnym ryzykiem kupowania kota w worku.
Może znasz w okolicy jakigoś dobrego fachmana co by mógł to wyleczyć ewentualnie coś poradzić.
K.
A biegi do przodu ciche jak malina.
Obawiam się żeby w czasie jazdy nie zablokowało mi skrzyni.
Nie wiem czy rozbierać czy szukać używki co też wiąże się z pewnym ryzykiem kupowania kota w worku.
Może znasz w okolicy jakigoś dobrego fachmana co by mógł to wyleczyć ewentualnie coś poradzić.
K.
-
- Nowicjusz
U mnie przy wrzucaniu wstecznego też zgrzyta, chociaż z czasem wyczułem jedną pozycję i mogę delikatnie powoli wrzucić go bez zgrzytu. Przy cofaniu wszystko ok, tylko podcas wrzucania zgrzyta. Reszta biegów chodzi normalnie. Mam nadzieję, że nie spotka mnie to co spotkało daaroo
bo fantazja jest od tego...
-
- Gadatliwa bestia
?Krzysztof 376 mieszkasz w Żorach koło Mikołowa i Katowic bo jak to te Zory to mam fajnego fachowca z serwisu vw audi niedaleko Mikołowa tylko tam u niego robie wszystko jest fachowcem bo tylko takie auta naprawia (z tego co widziałem to Golf III to najgorsze auto jakie naprawia) tak to same nówki ale nie są drodzy bo robia to po pracy u siebie w domu. Jak cos mogę ci dać nr telefonu do nich.
-
- Nowicjusz
Przeslij numer na adres podany ponizej.
Dzieki.
KS1@1GB.PL
A tak na marginesie, to nikt niema dostepu do jekiegos schematu lub opisu szczegolowego skrzyni biegow o ktorej pisalem powyzej.
Pozdrawiam
K.
Dzieki.
KS1@1GB.PL
A tak na marginesie, to nikt niema dostepu do jekiegos schematu lub opisu szczegolowego skrzyni biegow o ktorej pisalem powyzej.
Pozdrawiam
K.