Olej w skrzyni biegów (Golf2 90 1.6PN)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Olej w skrzyni biegów (Golf2 90 1.6PN)
Orientuje sie moze ktos jak mozna (czy wogole mozna) sprawdzic poziom oleju w skrzyni biegow?
How Low Can You Go?
Jezeli masz wyciek z okolicy linki predkosciomierza, to chyba masz tego oleju za duzo (chociaz moge sie mylic). Poziom oleju jest ponizej wlotu linki wiec olej nie powinien tamtedy wyciekac.igor002 pisze:ja sie podczepie pod post jak juz jest bo niechce mi sie czukać, jaki ten olej tam powinien być??![]()
zasatanawiam sie czy sobie nie wymienic na wszelki wypadek bo zobaczyłem mały wyciek taki delikatny z okolicy mocowania linki prędkosciomierza.
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
kiedys ściagałem linke i pewnie sie rozszczelniło czesciowo, dlatego chce tam zajrzeć i ewentualnie dolać.yellow pisze:Jezeli masz wyciek z okolicy linki predkosciomierza, to chyba masz tego oleju za duzo (chociaz moge sie mylic). Poziom oleju jest ponizej wlotu linki wiec olej nie powinien tamtedy wyciekac.igor002 pisze:ja sie podczepie pod post jak juz jest bo niechce mi sie czukać, jaki ten olej tam powinien być??![]()
zasatanawiam sie czy sobie nie wymienic na wszelki wypadek bo zobaczyłem mały wyciek taki delikatny z okolicy mocowania linki prędkosciomierza.
Aha, a jak sprawdzic na jakim poziomi ma być ten olej:)
zeby ewentualnie wiedzieć ile dolac, albo wogule.
Mk3 GTI 16V ABF